Teodor Baconschi va candida în colegiul Copou din Iaşi şi nu în Diaspora

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, va candida la alegerile parlamentare din decembrie, din partea ARD, în Colegiul Copou din Iaşi. Recent, Baconschi adresa o scrisoare deschisă românilor din Diaspora, cerându-le să îi acorde sprijin pentru a candida din partea ARD în Colegiul 1 Diaspora pentru Senat.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 13:37
Teodor Baconschi va candida în colegiul Copou din Iaşi şi nu în Diaspora

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, după şedinţa Colegiului Director al PDL, că Baconschi are „deosebite capacităţi intelectuale” şi că, din acest motiv, va candida în Colegiul Copou, unde se află Universitatea din Iaşi.

Baconschi a precizat pentru Mediafax că se simte „foarte în regulă” candidând pe listele ARD în Colegiul Copou din Iaşi, deoarece el are „rădăcini moldovene”, iar cariera sa are „dimensiune academică”.

„Am rădădicini moldovene şi carieră care are o dimensiune academică. Mă simt foarte în regulă în acest colegiu, unde sper ca studenţimea ieşeană să privească fără ezitări spre viitor, mai ales că oraşul Iaşi merită cu mult mai mult decât a obţinut sub administraţia locală a PSD”, a precizat Baconschi.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a mai anunţat, joi, că Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu vor candida la Arad.

Ungureanu afirma, recent, că i-ar plăcea să candideze la Iaşi. „Nu am ales încă nimic, inima mea spune Iaşi, oraşul meu natal, de care mă leagă foarte multe lucruri. Argumente de ordin politic mă îndeamnă spre Bucureşti”, spunea Ungureanu la B1.

Baconschi a adresat recent o scrisoare deschisă românilor din Diaspora, cerându-le să îi acorde sprijin pentru a candida din partea ARD în Colegiul 1 Diaspora pentru Senat, la alegerile din 9 decembrie.

Baconschi declara, miercuri, că aşteaptă decizia PDL privind eventuala sa candidatură în Diaspora pentru alegerile parlamentare, arătând că el „nu este obsedat de cultura de parlamentar” şi că „Parlamentul arată suficient de bine şi fără el”.