Teodor Meleşcanu s-a înscris în PP-USL, partid fondat de Dan Voiculescu

Senatorul Teodor Meleșcanu s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și devine astfel primul senator al formațiunii politice, potrivit stiripesurse.ro.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 07:32
Teodor Meleşcanu s-a înscris în PP-USL, partid fondat de Dan Voiculescu

„Personalitate marcantă, care a exercitat înalte responsabilități în statul român – Președinte al Senatului, Ministru al Afacerilor Externe, Ministru al Apărării Naționale, Director al Serviciului de Informații Externe – senatorul Meleșcanu a promovat constant, în întreaga sa carieră, valorile social-liberale, care constituie esența doctrinei umaniste.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale și de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect.”, a declarat Teodor Meleșcanu.”, arată un comunicat al PP-USL.

Citeşte şi: Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului

Teodor Meleșcanu a demisionat din Forța Națională în aprilie. Fostul preşedintee al Senatului a făcut anunţul pe Facebook.

„Frati romani,

Lumea intreaga duce o lupta de supravietuire cu virusul Corona. Tara mea trece prin cele mai dificile momente din acest secol. Cetatenii au nevoie de conducatori care sa isi concentreze eforturile pentru salvarea Romaniei. Astazi am hotarat sa ma retrag din Forta Nationala, ca sa pot sa imi dedic toata energia si experienta poporului meu.

Nu este timpul luptelor politice! Voi sprijini orice act legislativ, orice actiune care serveste romanilor. Fiind un senator independent voi putea actiona pe baza constiintei mele. Forta Nationala are loc pe scena politica romaneasca. Le doresc sa castige increderea romanilor. Azi, in zilele acestea, este timpul ca vorbele celebre ale lui JF Kenedy sa fie inversate: cetatenii au dreptul sa stie ce face tara pentru ei, ce fac politicienii pentru pacienti, pentru doctori, pentru fiecare cetatean roman.

Eu mi-am servit poporul, nu politicienii momentului, asa voi face si de acum inainte, ca senator independent. Dumnezeu sa ajute Romania!”, a scris Teodor Meleşcanu pe Facebook.