Teodorovici îi face vânt şefei ANAF. Mihaela Triculescu, revocată din funcţie. Mirela Călugăreanu revine la conducerea Fiscului

Şefa Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, a fost schimbată din funcţie, decizia fiind publicată luni în Monitorul Oficial. În locul ei a fost numită Mirela Călugăreanu, conform unei decizii a prim-ministrului Viorica Dăncilă, publicată luni în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 10:19
Teodorovici îi face vânt şefei ANAF. Mihaela Triculescu, revocată din funcţie. Mirela Călugăreanu revine la conducerea Fiscului

Decizia de demitere a Mihaelei Triculescu, o apropiată a lui Darius Vâlcov, ar fi luată de Eugen Teodorovici în contextul în care acesta ar fi nemulţumit de mai mult timp de rezultatele şefei ANAF, mai ales de nivelului încasărilor, al restituirii taxei auto și funcționării sistemului informatic.

Mihaela Triculescu a fost înlocuită de Mirela Călugăreanu, cea care a mai condus Fiscul în timpul mandatului premierului Mihai Tudose, din vara anului 2017 până în martie 2018.

Cine este Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu face parte din Consiliul de Administratie al CEC Bank, in calitate de membru, din 12.12.2017.

In perioada 2001-2017, a ocupat mai multe posturi de conducere in domeniul finantelor publice: director executiv si director executiv adjunct colectare – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti, director general adjunct colectare – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, sef adjunct – Administratia Finantelor Publice Sector 1, sef serviciu Inspectie fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti. Anterior, a activat ca inspector de specialitate in Administratia Financiara Sector 1 si consilier fiscal in cadrul SC Finexpert SRL. În 2017, Mirela Călugăreanu a devenit prima femeie preşedinte al ANAF după ce premierul în funcţie la acel moment, Mihai Tudose, l-a eliberat din funcţie pe Bogdan-Nicolae Stan.

A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si cursuri postuniversitare in Managementul Institutiilor Publice, in cadrul aceleiasi institutii de invatamant. Are doctoratul in finante obtinut in ianuarie 2018.

În urmă cu o lună Teodorovici a declarat că ANAF trebuie să-şi eficientizeze activitatea şi să aducă la buget venituri mai ridicate decât cele prevăzute în buget.