TEORIA care CONTRAZICE BIBLIA. Când a avut loc „Cina cea de Taină” şi când a fost RĂSTIGNIT IISUS HRISTOS

Un profesor britanic de teologie afirmă că ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli, Cina cea de taină, a avut loc într-o zi de miercuri, nu joi, cum se credea, relatează AFP.

31 mart. 2014, 09:52
TEORIA care CONTRAZICE BIBLIA. Când a avut loc „Cina cea de Taină” şi când a fost RĂSTIGNIT IISUS HRISTOS

Profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge a încercat să explice, în cartea intitulată „Misterul Ultimei Cine”, toate contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole, scrie obiectiv.info.

„Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33”, a declarat pentru ziarul Times, profesorul Colin Humphreys.

Citeşte şi PAŞTE 2014: Românii aleg vacanţe scumpe de Paşte. Cât costă un sejur de cinci nopţi în Poiana Braşov

Totodată, potrivit acestuia crucificarea a avut loc pe 3 aprilie, iar învierea pe 5, în anul 33.

Experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar răstignirea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00.

„Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara – vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil”, a explicat profesorul britanic în cartea sa.

Citeşte şi Un manuscris antic contrazice Biblia: Iisus obişnuia să-şi schimbe forma!

Apostolii Matei, Marcu şi Luca spun că Cina cea de taină a fost o masă de Paşte, în timp ce apostolul Ioan afirmă că această masă a avut loc înainte de Paştele evreiesc. „Soluţia pe care am găsit-o este aceasta: ambele tabere au dreptate, însă ele se raportau la două calendare diferite”, a declarat Colin Humphreys.

După ce a analizat cele două calendare, profesorul britanic a ajuns la concluzia potrivit căreia Cina cea de taină a avut loc miercuri, cu o zi înainte de Joia cea mare.

Papa Benedict al XVI-lea a susţinut o teorie similară în 2007, afirmând că Isus a celebrat, probabil, cina cu discipolii săi după calendarul Qumran (ebraic), cu cel puţin o zi înainte.


loading...