Scandalul DSK: O înregistrare video ar susţine teoria conspiraţiei

O analiză aprofundată a scandalului sexual în care a fost implicat fostul şef FMI, Dominique Strauss-Kahn, ridică noi semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca totul să fi fost o înscenare politică.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 11:01
Scandalul DSK: O înregistrare video ar susţine teoria conspiraţiei

O nouă analiză publicată în New York Review of Books de către jurnalistul de investigaţii Edward Jay Epstein ridică noi semne de întrebare cu privire la procesul dintre Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo, menajera care l-a acuzat de agresiune sexuală.

Pentru Dominique Strauss-Kahn, 14 mai 2011 a fost o zi nefastă. Fostul şef al FMI a fost acuzat de o menajeră de agresiune sexuală la hotelul Sofitel din New York, unde acesta era cazat. Deşi Khan a fost declarat nevinovat, el a fost nevoit să demisioneze de la sefia FMI.

Noua analiză scoate la iveală detalii cel puţin interesante despre ce s-a întâmplat în acea zi. În primul rând se pare că Dominique Strauss-Kahn ştia că are o problemă cu unul dintre telefoanele sale BlackBerry, mai precis cu cel pe care îl folosea pentru afaceri ale FMI dar şi în scop personal.

Surse apropiate de Dominique Strauss-Kahn susţin că exact în acea dimineaţă el primise un mesaj scris de la o prietenă de la Paris care lucra în birourile lui Sarkozy, contracandidatul său la sefia Frantei. Aceasta l-a avertizat că cel puţin un mesaj privat trimis de el recent de pe BlackBerry a fost citit în biroul preşedintelui Nicolas Sarkozy, potrivit the Guardian.

El fusese deja avertizat de un prieten din corpul diplomatic francez că se va face o tentativă de a-l umili cu un scandal public.

Telefonul său de serviciu a dispărut ulterior, chiar înainte să fie arestat.

Un alt detaliu surpinzător care apare în analiză este acela că există un filmuleţ de la camerele de supraveghere video ale hotelului care îi arată pe doi bărbaţi, un angajat al hotelului şi un bărbat neidentificat, cum „dansează de fericire” după ce a fost chemată poliţia la hotel, în urma plângerii făcute de menajeră.

„Cei doi bărbaţi bat din palme, se felicită şi dansează timp de trei minute de fericire. Ei stau lângă uşa de serviciu…aşteptând să vină poliţia”, arată Epstein în articol. Epstein a cerut Sofitel să facă publică această înregistrare şi a ameninţat că dacă lanţul hotelier refuză el va da publicităţii filmul.