Ţepe în complexul rezidenţial Laguna din Capitală. Zeci de oameni nu îşi pot recupera banii

Şi fără apartament, şi cu banii luaţi! Aşa au rămas zeci de familii din Bucureşti. Oamenii au plătit unui dezvoltator imobiliar spaniol avansuri consistente, chiar şi de sute de mii de euro. Investitorul nu a putut să finalizeze locuinţele promise, a intrat în faliment, iar românii nu îşi mai pot recupera banii.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 12:31
Ţepe în complexul rezidenţial Laguna din Capitală. Zeci de oameni nu îşi pot recupera banii

Lucrările la ansamblul rezidenţial de pe malul Lacului Tei din Capitală au început în 2007. Locuinţele ar fi trebuit să fie construite până în 2009. În total, complexul urma să ofere 504 apartamente de lux.

Zeci de clienţi au plătit avansuri de zeci de mii sau chiar sute de mii de euro pentru un apartament în acest complex.
Dezvoltatorul imobiliar a încasat banii, dar nu i-a dat mai departe constructorului care urma să ridice blocurile.

Firma de construcţii a cerut executarea silită a dezvoltatorului imobiliar.

Terenul de 25.000 de mp şi construcţiile aferente, 9 blocuri construie în proporţie de 50%, au fost scoase la vânzare prin licitaţie la solicitarea firmei de construcţii, căreia dezvoltatorul proiectului îi datorează peste 200.000 de euro.

Niciun cumpărător nu s-a arătat interesat să plătească peste 18 milioane de euro pentru complex. Între timp instanţa a decis declanşarea procedurii de faliment în cazul dezvoltatorului imobiliar (se ilustrează cu poză). În cadrul acestei proceduri, familiile care au plătit avansul pentru locuinţe au posibilitatea să ceară recuperarea banilor. Nimeni nu le garantează însă când şi mai ales dacă vor mai primi ceva.