Terapia borcanului: Calea spre o viaţă fericită

Te-ai întrebat vreodată care sunt lucrurile esenţiale pentru fericirea ta? Ia o hârtie şi un pix şi stabileste-ţi priorităţile în viaţă, după care apelează la terapia borcanului, pentru a realiza ce trebuie să faci pentru a obţine fericirea.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 11:00
Terapia borcanului: Calea spre o viaţă fericită

Ai nevoie de un borcan cu pietre mari, o punga cu pietricele, o punga cu nisip si un pahar cu bere.

Pietrele mari reprezinta familia, partenerul, sanatatea si copiii tai, pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina, nisipul sunt lucrurile mici care completeaza restul.

Pune pietrele mari in borcan si inchide-l cu un capac? Este plin borcanul? Ei bine, da. Deschide-l si adauga pietricelele, ce vezi? Borcanul desi este plin, isi completeaza spatiile dintre pietrele mari. Toarna si nisipul si vei vedea ca, desi borcanul era initial plin cu pietre mari, se poate umple si mai mult.

Citeşte şi Hipoterapia: Tulburările fizice şi psihice pot fi calmate cu ajutorul cailor

Ce inseamna asta?

Borcanul este viata ta si chiar daca ti se pare ca nu mai poti face unele lucruri, pe undeva iti mai ramane spatiu.

Te plangi de timp, te plangi de lucrurile care iti ocupa viata, dar te-ai gandit vreodata cat de important este sa le prioritizezi?

Gandeste-te cum ar fi fost sa pui in borcan prima data nisipul. S-ar fi umplut din prima si nu ar mai fi ramas loc pentru lucrurile cu adevarat importante, nu-i asa?

Peste pietre, pietricele si nisip toarna un pahar cu bere.

Citeste continuarea pe feminis.ro.