Terapia cu anticorpi a AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19. STUDIU

O terapie cu anticorpi a AstraZeneca poate reduce riscul dezvoltării simptomelor de COVID-19 în proporţie de 77%, potrivit unui studiu clinic al companiei.

21 aug. 2021, 08:29
Terapia cu anticorpi a AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19. STUDIU
Terapia cu anticorpi a AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19

Terapia cu anticorpi a AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19, arată un studiu clinic de fază târzie  al companiei.

Terapia cu anticorpi a AstraZeneca reduce riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19

Citeşte şi Cine şi de când va putea face a treia doză de vaccin anti-COVID. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă: „Cei care au făcut prima schemă cu Astra Zeneca vor primi un vaccin pe bază de ARN mesager”

AstraZeneca a anunţat că 75% dintre cei care au participat la studiu, cu două tipuri de anticorpi descoperiţi de Vanderbilt University Medical Center, aveau boli cronice, inclusiv o reacţie imunitară scăzută la vaccinuri.

Terapii similare realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită proteinele sistemului imunitar care apar în mod natural, sunt dezvoltate de Regeneron, Eli Lilly şi de GlaxoSmithKline cu partenera Vir.

Cu toate acestea, AstraZeneca este prima companie care a publicat date pozitive ale unui studiu clinic privind prevenirea Covid-19 cu ajutorul terapiei cu anticorpi.

Directorul Mene Pangalos a declarat că rezultatele studiului privind terapia cu anticorpi au fost analizate la trei luni de la injectarea anticorpilor, iar oamenii de ştiinţă vor urmări evoluţiile până la 15 luni, în speranţa că AstraZeneca va putea folosi terapia ca protecţie pe timp de un an.

Pangalos a semnalat că perspectivele unui nou produs împotriva Covid-19 al AstraZeneca ar putea să sporească valoarea strategică a vaccinului existent Vaxzevria, vaccin pe care l-a dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Nicio altă companie nu a livrat două molecule împotriva SARS-CoV2. Acest lucru ne ajută cu siguranţă să ne poziţionăm în privinţa Covid ”, a declarat Pangalos pentru Reuters.

SARS-CoV2 este denumirea ştiinţifică pentru coronavirusul care provoacă Covid-19.

Un alt director cu rol executiv al AstraZeneca, Ruud Dobber, spunea în urmă cu o lună că sunt explorate diferite opţiuni strategice pentru operaţiunile de vaccinare ale AstraZeneca, care s-au confruntat cu o serie de dificultăţi.

Cu toate acestea, AstraZeneca a anunţat vineri că potrivit căruia un studiu referitor la un tratament pentru o tulburare neurologică rară, scleroza laterală amiotrofică (SLA), dezvoltat de compania Alexion, cumpărată recent de AstraZeneca, a fost întrerupt devreme din cauza lipsei de eficacitate.

Citeşte şi EXCLUSIV. Alexandru Rafila, despre valul 4 al pandemiei: Trendul e crescător din luna iulie. Trebuie să luăm măsuri