Terapia cu sfeclă roşie împotriva leucemiei şi tumorilor maligne, de 10 ori mai eficientă decât citostaticele

O leguma radacinoasa, sfecla rosie se foloseste de mii de ani inclusiv pentru proprietatile sale medicinale. La origini o planta mediteraneana, astazi sfecla este cultivata pretutindeni in lume. In mod surprinzator, in trecut se foloseau numai frunzele sfeclei, radacina fiind considerata prea lemnoasa pentru a fi prelucrata. 

23 oct. 2015, 08:36
Terapia cu sfeclă roşie împotriva leucemiei şi tumorilor maligne, de 10 ori mai eficientă decât citostaticele

Bogata in antioxidanti, vitaminele C, B1, B2, B6, acid folic si acid pantotenic, precum si in minerale ca potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier si zinc, sfecla rosie este clasificata la ora actuala ca fiind una dintre cele mai eficiente plante terapeutice, scrie secretele.com. Culoarea rosia a sfeclei este data de un pigment numit betacianina.

Citeşte şi Afecţiuni în care se foloseşte sfecla

Continand doar 43 de calorii la 100 de grame, sfecla rosie este leguma ideala pentru orice dieta.

Proprietatile vindecatoare ale sfeclei

– Sprijina schimbul de substante in organism, ajutand la regenerea celulelor.

– Regleaza tensiunea arteriala, protejand astfel sistemul cardiovascular.

– Echilibreaza nivelul de colesterol in sange.

– Imbunatateste functia hepatica prin sprijinirea eliminarii toxinelor.

– Sprijina sanatatea pielii, parului si unghiilor.

– Reduce hiperaciditatea stomacala.

– Combate problemele de constipatie.

– Intareste sistemul imunitar.

Mai multe studii au confirmat faptul ca sfecla rosie este extrem de benefica in tratamentul leucemiei si al cancerului.

In primul rand, sfecla este foarte bogata in betaina, un aminoacid cu proprietati anticancerigene puternice. In plus, detine proprietati anti-inflamatoare, antioxidante si detoxifiante. Studiile efectuate recent confirma ca betaina distruge celulele canceroase din tesuturile tumorale.

Cel mai interesant este ca s-a constatat faptul ca absolut toti subiectii bolnavi de cancer au raspuns pozitiv la tratamentul cu sfecla rosie.

Citeşte şi Ce se întâmplă DUPĂ ce mănânci ceapă roşie timp de 3 zile

Sfecla in terapia anticancer

Terapia cu sfecla impotriva leucemiei si a cancerului este foarte simpla. Pacientul trebuie sa consume o jumatate de litru de suc proaspat de sfecla rosie, in fiecare zi. Cel mai indicat este ca sucul sa fie consumat in combinatie cu o lingurita de ulei de masline si zeama de la o lamaie.

Acest tratament functioneaza cel mai eficient atunci cand este introdus in stadiul incipient al bolii. Treptat, cantitatea de suc de sfecla rosie poate fi crescut, ajungandu-se pana la un litru zilnic, asta in decurs de 5-6 luni de la inceperea terapiei. Rezultatele sunt uimitoare!

Tratamentul cu un pahar de suc de sfecla rosie poate fi urmat si de persoanele care nu sufera de cancer, el putand fi urmat pentru simpla prevenire a aparitiei cancerului.