Terasele s-ar putea redeschide de la 1 iunie. „Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine”

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că de la 1 iunie s-ar putea redeschide terasele. Tot atunci ar putea fi reluate şi spectacolele în aer liber.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 19:17
Terasele s-ar putea redeschide de la 1 iunie. „Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine”

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi luate de 1 iunie, Ludovic Orban a explicat că „s-ar putea relua activităţi unde există un risc limitat de răspândire a virusului”.

„Vă dau două exemple. Terasele. Sunt în aer liber, dar cu nişte măsuri de protecţie care să fie gândite foarte bine. Ar putea fi reluate spectacolele în aer liber şi cu un număr limitat de spectatori”, a declarat Ludovic Orban, la postul Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Premierul a explicat că planul de relaxare a restricţiilor depinde în cea mai mare măsură de evoluţia epidemiei de coronavirus.

„Dacă lucrurile rămân sub control, dacă numărul de persoane infectate este menţinut la un nivel gândit, atunci se poate trece într-o etapă ulterioară de relaxare. Dacă nu, nu se poate trece într-o etapă de relaxare. E chiar posibil, dacă vom constata că în anumite domenii reluarea activităţii a dus cu precizie la creşterea numărului de persoane infectate, atunci există riscul chiar să revenim cu restricţii în numite domenii. (…) Vom face o campanie de informare a cetăţenilor pentru a prezenta toate regulile şi măsurile pe care le vom adopta pentru fiecare tip de activitate pentru a preveni riscul de răspândire a virusului”, a menţionat Orban.

Alertă la graniţa României. NATO a intervenit pentru a îndepărta bombardiere ruseşti. România a ridicat două MiG 21 LanceR


loading...
Partenerii noștri