Liviu Dragnea la ÎCCJ: Sunt nevinovat. Dosarul se bazează pe 2,3 declaraţii neadevărate VIDEO

Publicat: Marţi, 14 Februarie 2017 08:07 // Actualizat: Marţi, 14 Februarie 2017 11:03 // Sursa: romaniatv.net

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) dezbat, marți, un nou termen în dosarul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Foto: Adevarul Financiar

UPDATE. Liviu Dragnea nu a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a precizat că este nevinovat în faţa instanţei. Pe de altă parte, cele două angajate DGASPC au recunoscut faptele şi au cerut judecătorilor să meargă pe procedura simplificată, transmite România TV.

Liviu Dragnea a declarat la ieşirea de la Înalta Curte că este nevinovat, iar acest dosar în care este acuzat se bazează pe 2,3 declaraţii care sunt neadevarate.

Instanţa a luat la cunoştinţă că una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declaraţie prin care recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi vrea să fie judecată prin procedură simplificată, aceasta nefiind prezentă la termenul de marţi întruncât este bolnavă.

Gheorghe Nicuşor, fost  şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC Teleorman, şi Anisa Stoica, care la data faptelor era angajată la aceeaşi instituţie, le-au spus judecătorilor că recunosc faptele şi vor procedură simplificată.

Alţi doi inculpaţi au lipsit de la termenul de marţi, aceştia urmând să fie întrebaţi la următorul termen ce procedură de judecată aleg.

Instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.

Preşedintele PSD a declarat că decizia de la Alba Iulia a arătat că Guvernul a avut dreptate în privinţa OUG 13.

Citeşte şi: Curtea de Apel Alba Iulia anulează o pedeapsă pentru abuz în serviciu pe motiv că a fost dezincriminată

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că OUG va fi abrogată în Parlament prin adoptatea în regim de urgenţă a proiectului de lege a ordonanţei 14, dar şeful PSD a punctat faptul că vidul legislativ va rămâne.

"După ce vom avea un nou ministru al Justiţiei este necesar să se pună în dezbatere toată legislaţia din justiţie. Îmi doresc să fie implicate toate asociaţiile profesionale, Comisia de la Veneţia, instituţiile europene, trebuie să avem o discuţie serioasă pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor români".

Şeful PSD a mai spus în faţa presei că nu există nicio ruptură în partid, nici măcar vreun picior scrântit, iar în privinţa declaraţiilor primarului Iaşiului, Dragnea a amintit că partidul a avut tot timpul Chirici.

La ultimul termen, din 31 ianuarie, procesul a fost amânat deoarece trei dintre inculpați nu și-au angajat avocat. De la proces a lipsit fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, care a transmis prin avocat că dorește să fie judecată în lipsă.

Dosarul a fost trimis în instanță de DNA pe data de 15 iulie 2016, Dragnea fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

În același dosar, a fost trimisă în judecată și fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiți justiției Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei; Olguța Șefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei; Nicușor Gheorghe, la data faptelor șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, ambele funcționare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloș (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

Citeşte şi Liviu Dragnea, deranjat de insistenţa jurnaliştilor: Suntem la restaurant? Nu pot la orele voastre

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menținerea în funcție și plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman.

Ancheta în acest caz a început în anul 2012, după ce procurorii au primit informații că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, ar fi cerut mită de la familiile care doreau urgentarea procedurilor de adopție în cazul copiilor instituționalizați.

Ulterior, în decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menținerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

DNA arată că Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, în condițiile în care ea figura și ca salariat în cadrul unei societăți comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcția de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

În calitate de președinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona și controla activitatea DGASPC Teleorman, instituție în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, de unde au și încasat salariul corespunzător, fără a se prezenta la locul de muncă și fără a desfășura niciun fel de activitate.

Procurorii susțin că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.

Tot în rechizitoriu se arată că Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, să își încalce atribuțiile de serviciu constând în menținerea în funcție, în calitate de angajate la DGASPC Teleorman, a inculpatelor Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, deși cunoștea faptul că cele două își desfășurau activitatea la sediul PSD Teleorman.

Citeşte şi Liberalii consideră că adoptarea OUG 14 este o rezolvare "cu jumătate de măsură a crizei"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H