Termenul limită pentru a cere „tichetele anticriză” de la primăria Sectorului 1. Ce trebuie să faci pentru a primi până la 3.000 de lei

Cetățenii Sectorului 1 pot depune până pe 30 iunie cererile pentru „tichetele anticriză” promise de Clotilde Armand în toamna anului trecut.

31 mai 2023, 23:51
Termenul limită pentru a cere „tichetele anticriză” de la primăria Sectorului 1. Ce trebuie să faci pentru a primi până la 3.000 de lei
Cererile pentru tichetele anticriză se depun până la 30 iunie

30 iunie este data până la care se pot depune cererile pentru „tichetele anticriză” de către cetățenii Sectorului 1. După mai multe modificări, programul le permite acestora să încaseze între 1.000 și 3.000 de lei/gospodărie, în regim de decont pentru cheltuielile deja efectuate.

Primăria Sectorului 1 a lansat o aplicație pentru cetățenii care doresc să participe la program și poate fi accesată aici.

Cine poate solicita „tichetele anticriză”

Louitorii Sectorului 1 pot solicita banii dacă îndeplinesc, simultan, următoarele condiții:

  • au domiciliul sau reședința în Sectorul 1 al Municipiului București, după cum rezultă din documentul de identitate sau din viza de reședință aplicată cel târziu la data de 01.11.2022;
  • au un buletin/document asimilat/carte de identitate valabilă;
  • fac parte dintr-o gospodărie și își declară calitatea de reprezentant al gospodăriei.

Citește și: Clotilde Armand nu are bani de gunoaie, dar insistă cu cadouri electorale: „Am pus în dezbatere publică regulamentul privind acordarea tichetului anticriză în valoare de 1.000 lei”

Clotilde Armand anunța în toamna anului trecut că vrea să ofere câte 1.000 de lei fiecărui cetățean din Sectorul pe care îl conduce. La acel moment, nu se știa în ce modalitate ar urma să fie oferite sumele.

Mai apoi, Consiliul Local a adoptat a adoptat Hotărârea 167/25 noiembrie 2022, prin care au fost introduse criteriile sociale de acordare a banilor. Astfel, persoanele cu venituri mai mici pot cere mai mulți bani. „Tichetele anticriză” nu se dau per persoană, așa cum se dorea inițial, ci per gospodărie.

Citește și: Scandalul privind bugetul Sectorului 1 continuă! Consilierii PNL și Prefectul aruncă bomba. ”Cu buget aprobat, Clotilde Armand continuă blocajul Primăriei!”

Potrivit HCL S1 167/25 noiembrie, puteți cere:

  • 3.000 de lei pentru gospodăria în care veniturile, per cap de membru în familie, ajung la pragul maxim al salariului minim net;
  • 2.000 de lei pentru gospodăria în care veniturile nete per cap de membru de familie sunt cuprinse între salariul minim net pe economie și cel mediu net pe economie;
  • 1.000 de lei pentru gospodăria în care veniturile per cap de membru de familie depășesc salariul mediu net pe economie.

Termenul limită de depunere a cererilor este 30 iunie 2023, iar Primăria Sectorului 1 va plăti deconturile aprobate până la 30 iulie 2023.

Cererea poate fi depusă în trei moduri;

  • online, prin completarea unui formular pe care îl găsiți în aplicație;
  • prin completarea unei cereri pe care o găsiți tot în aplicație și pe care – alături de alte documente – o puteți trimite la adresa [email protected];
  • prin depunerea întregii documentații la registratura primăriei, la următoarele sedii:
  1. Registratura generală a Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1, București
  2. Biroul nr. 1 de Evidență a Persoanelor P-ţa Amzei nr. 13, Sector 1, București
  3. Biroul nr. 2 de Evidență a Persoanelor Str. Mureș nr. 18-24 (Intrare Lidl, et. 1), Sector 1, București
  4. Direcția Stare Civilă de pe Bd. Mareșal Alexandru Averescu nr. 17, Sector 1, București