Teroare în Ucraina. Peste 1.000 de morți și răniți, în ultimele zile, de partea lui Volodimir Zelenski

Continuă teroarea pentru armata lui Volodimir Zelenski. Vladimir Putin aruncă în joc tot mai multe resurse pentru a îngenunchea Ucraina. 

20 feb. 2023, 08:58
Teroare în Ucraina. Peste 1.000 de morți și răniți, în ultimele zile, de partea lui Volodimir Zelenski

Rușii lansează atacuri cu drone, rachete și bombe asupra mai multor localități ucrainene, scrie presa internațională.

În urma bombardamentelor din orașul Bakhmut, din 17 februarie, au fost consemnate 461 de decese și 924 de răniți. Totuși, numărul real al victimelor ar putea fi mai mare, pentru că ultimele date nu includ cifre din teritoriile ocupate de ruși sau unde ostilitățile sunt în desfășurare.

Armata rusă bombardează regiunea Sumi de aproape 80 de ori într-o singură zi, iar apărarea anti-aeriană ucraineană e depășită de volumul mare de proiectilele interceptate.

Vineri, 24 februarie 2023, se împlinește un an de zile de când Vladimir Putin a început ofensiva din regiunea Donbas, Ucraina.

 

Cum ar putea pune punct Vladimir Putin războiului din Ucraina

 

Presa internațională susține că Vladimir Putin ar putea utiliza una dintre cele mai periculoase arme din dotarea armatei Rusiei, racheta Satan 2. „Racheta apocalipsei” ar putea fi lansată la un an de zile de la începerea războiului, în funcție de cum se vor desfășura evenimentele din teren.

Racheta hipersonică ce este cunoscută și sub nunele de Sarmat, cântărește nu mai puțin de 220 de tone.

Satan 2 e capabilă să transporte 15 focoase nucleare, iar liderilor armatei de la Kremlin li s-ar fi transmis să se aștepte pentru lansarea rachetei „de neoprit” între 15 și 25 februarie 2023.

Satan 2 ar putea fi testată în ținuturile Rusiei din Kamchatka. Domeniul de testare e o zonă de impact cu rachete balistice intercontinentale rusești.