Teroare la Berlin: O alarmă de atac cu acid fluorhidric a închis celebra Alexanderplatz

O alarmă falsă privind un posibil atac cu substanţe toxice în mai multe staţii de transport în comun a generat panică, marţi, la Berlin, determinând închiderea Alexanderplatz.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 15:02
Teroare la Berlin: O alarmă de atac cu acid fluorhidric a închis celebra Alexanderplatz

Celebra piaţă a fost închisă după ce poliţia din Berlin-Mitte a fost informată că persoane necunoscute ar fi împrăştiat în zonă acid fluorhidric, o substanţă toxică lichidă, incoloră dar cu miros înţepător, care poate provoca arsuri la nivelul pielii şi al mucoaselor, relatează Deutsche Welle.

Autorităţile au presupus că lichidul s-ar afla pe geamurile staţiilor de transport în comun, iar şase puncte de oprire au fost izolate. Echipele speciale ale poliţiei au anunţat că, în urma verificărilor, s-a constatat că alarma este falsă, lichidul suspect nefiind acid fluorhidric şi nici vreo altă substanţă toxică.

Alerta a fost declanşată în jurul orei locale 07.00 (08.00 ora României), când doi angajaţi ai unei firme de publicitate au apelat numerele speciale ale poliţiei pentru a anunţa prezenţa unui miros suspect şi dificultăţi de respiraţie în zona uneia dintre staţii. În plus, cei doi au afirmat că au observat deteriorarea geamurilor din staţie.

Incidentul are loc la o zi după ce reprezentanţii coaliţiei de guvernământ de la Berlin au deschis subiectul legislaţiei antiteroriste.

La cererea cancelarului Angela Merkel, o comisie specială, condusă de ministrul Justiţiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, şi cel al Internelor, Hans-Peter Friedrich, urmează să verifice eficienţa legislaţiei antiteroriste şi să o adapteze specificităţilor germane, cu accent pe prevenirea repetării unor cazuri de genul crimelor comise timp de zece ani de o grupare neonazistă.