Teroriştii care au acţionat la Paris şi Bruxelles şi-au ascuns armele într-o şcoală din Belgia

Teroriștii autori ai atentatelor de la Paris și Bruxelles au ascuns armele folosite în aceste atacuri într-o școală din provincia Limburg (estul Belgiei), relevă un document oficial al autorităților belgiene, transmite agenția EFE.

RomaniaTV.net
14 iul. 2017, 17:23
Teroriştii care au acţionat la Paris şi Bruxelles şi-au ascuns armele într-o şcoală din Belgia

Potrivit documentului apărut vineri în presa belgiană, în calculatorul jihadistului belgiano-marocan Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii care au acționat la Paris, a fost găsit un plan scris de mână și în care este menționată clădirea unei școli din Meulenberg, un cartier din localitatea Houthalen-Helchteren și care mai este cunoscut și ca ‘Molenbeek-ul din Limburg’, aluzie la cartierul rău famat din Bruxelles.

Concluzia investigației este că respectiva școală și, mai ales, un garaj al acelui edificiu au servit drept loc de depozitare a armelor.

Conform aceluiași document, pe 11 iunie 2016 poliția a efectuat o percheziție acolo, dar nu a găsit nimic suspect, însă există indicii că armele au fost mutate în altă parte înaintea atentatelor.

Investigația mai relevă că un fost administrator al unui centru sportiv situat în apropierea școlii avea legături cu teroriștii, în special cu Mohamed Abrini, ‘bărbatul cu pălărie’ care a reușit să fugă după atacul de la aeroportul din Bruxelles. Acel administrator a murit ulterior în Siria, unde a plecat pentru a se alătura combatanților grupării Statul Islamic.