Tesla a lansat prima staţie „supercharger” în Bucureşti. Alte două oraşe din ţară vor avea staţii de încărcare rapidă

Veşti bune pentru proprietarii de maşini electrice din România. Tesla a lansat a doua staţie de tip "supercharger" din România, după cea din Timişoara. Noua staţie ce permite încărcarea rapidă a fost amplasată în parcarea subterană a centrului comercial din Bucureşti şi este funcţională 24 de ore din 24.

20 apr. 2021, 09:31
Tesla a lansat prima staţie „supercharger” în Bucureşti. Alte două oraşe din ţară vor avea staţii de încărcare rapidă
foto: Facebook Flycams.ro

Tesla a lansat prima staţie „supercharger” în Bucureşti. Aceasta a fost amplasată în parcarea subterană a „Promenada Mall”, aşa cum a fost anunţat pe site-ul gigantului american.

Aceasta este a doua staţie de încărcare supercharger din România, după cea de la Timişoara. Noua staţie supercharger din Capitală va avea şase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de încărcare de 250 kW şi este funcţională 24 de ore din 24 în toate zilele săptămânii, conform Mediafax.

Tesla mai vrea să lanseze alte două staţii supercharger la Piteşti şi la Sibiu.

Citeşte şi: Guvernul cumpără 123 de autobuze electrice de la grupul spaniol CAF. Preţul afacerii este de 65 de milioane euro

Tesla a lansat prima staţie „supercharger” în Bucureşti. Câţi români vor să-şi cumpere maşini electrice

În 2020, peste 2.000 de autoturisme electrice au fost înmatriculate în România. De altfel, peste 50% dintre români ar vrea să treacă la o maşină hibrid, în timp ce aproape 30% ar vrea să conducă o maşină electrică.

România nu beneficiază încă de infrastructura necesară, după cum reiese din studiul Reveal Marketing Research privind percepţia cetăţenilor faţă de utilizarea acestor vehicule.

Citeşte şi: Noul Guvern vine cu o propunere-surpriză: Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice şi hibrid!

Cercetarea arată că jumătate dintre români (51%) spun că ar vrea să-şi cumpere o maşină hibrid, iar 28% îşi exprimă dorinţa de a trece la cea electrică. În schimb, 85% dintre oameni cred că România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii maşinilor electrice. Studiul mai arată că doar 21% dintre oameni declară că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină.

73% dintre români susţin că principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor, menţionată de 17% dintre oameni.

În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani.

Înmatriculări de maşini electrice în România:

Înmatriculări 2020: 2.111 (electrice), 796 (plug-in), 4.438 (hibride)
Înmatriculări 2019: 1.322 (electrice), 347 (plug-in), 4.367 (hibride)
Înmatriculări maşini electrice 2020: Renault (562), Volkswagen (375), Skoda (346), Hyundai (220)
Înmatriculări maşini electrice 2020: BMW (102), Smart (83), Nissan (82), Tesla (56)

Citeşte şi: Huawei vrea să producă propriile maşini electrice. Primele modele ar putea fi lansate până la sfârşitul anului