Tesla a spart barierele şi a trecut de o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari. Compania lui Elon Musk a primit o comandă record, de 100.000 de maşini, de la Hertz

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc a depăşit luni capitalizarea de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania fondată de Elon Musk a primit cea mai mare comandă din istoria sa, 100.000 de vehicule pentru firma de închiriere Hertz.

25 oct. 2021, 23:52
Tesla a spart barierele şi a trecut de o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari. Compania lui Elon Musk a primit o comandă record, de 100.000 de maşini, de la Hertz

Imediat după anunţarea acestei comenzi record, acţiunile Tesla au crescut cu 7,5% până la un nou maxim istoric de 978 de dolari. Cotaţia acţiunilor a fost impulsionată şi de informaţia că Tesla Model 3 a fost cel mai vândut automobil în Europa în luna septembrie.

Potrivit Reuters, acţiunile Tesla au ajuns apoi la o cotaţie de 995,75 dolari, astfel că producătorul de automobile electrice a depăşit valoarea de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari. În acest caz, Tesla, care este deja cea mai valoroasă companie producătoare de automobile, s-a alăturat unui club de elită din care mai fac parte doar Apple Inc, Amazon.com, Microsoft Corp şi Alphabet Inc.

Directorul general interimar de la Hertz, Mark Fields, a precizat că în ceea ce priveşte comanda record de 100.000 de vehicule, acesta este compusă în principal din Tesla Model 3, cel mai accesibil model al producătorului american. Clienţii Hertz vor putea închiria un automobil Tesla începând din luna noiembrie iar companie va avea 3.000 de puncte de încărcare în 65 de pieţe până la finele lui 2022, a adăugat Mark Fields. Până la finele lui 2023, Mark Fields a spus că Hertz va avea 4.000 de puncte de încărcare în 100 de ţări.

Citeşte şi Elon Musk lansează robot umanoid „Tesla Bot”: „Va elimina sarcinile periculoase, repetitive şi plictisitoare”

„Vehiculele electrice au devenit acum mainstream şi suntem doar la început în ceea ce priveşte creşterea interesului şi cererii mondiale”, a declarat Mark Fields.

Preţul unui Tesla Model 3 începe de la 44.000 de dolari, ceea ce înseamnă că întreaga comandă făcută de Hertz are o valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, cu condiţia ca întreaga comandă să fie compusă numai din acest sedan.

Fields a refuzat să precizeze care este preţul plătit de Hertz pentru comanda sa de automobile Tesla dar a spus că graţie acestei comenzi, automobilele electrice vor reprezenta mai mult de 20% din flota globală a Hertz. Potrivit lui Fields, în prezent Hertz are între 430.000 şi 450.000 de vehicule disponibile la nivel mondial, adăugând că firma va colabora şi cu alţi producători de automobile electrice.

Citeşte şi Tesla a turat motoarele în pandemie. Gigantul lui Musk raportează venituri de 10 ori mai mari faţă de 2020