Tesla defrişează aproape 300 de hectare de pădure pentru a-şi face fabrică lângă Berlin

Tesla a aprobat achiziţionarea unei parcele de 300 de hectare în apropiere de Berlin, pentru un preț preliminar de 40,91 de milioane de euro. Pe acest teren, gigantul american intenţionează să construiască prima fabrică din Europa.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 09:04
Tesla defrişează aproape 300 de hectare de pădure pentru a-şi face fabrică lângă Berlin

La noua unitate Tesla care va fi ridicată în Gruenheide, o comună din landul Brandenburg, la sud-est de Berlin, ar urma să fie create până la 7.000 de locuri de muncă, transmit autorităţile locale, potrivit Agerpres.

Terenul pe care se află proprietatea este în prezent cercetată pentru îndepărtarea rămăşiţelor de armament rămase în urma celui de-al Doilea Război Mondial, existând posibilitatea ca explozivi americani neexplodaţi să fie găsiţi în pământ.

Deşi nivelul de trai din Gruenheide va creşte după apariţia fabricii, nu toţi localnicii susţin apariţia ei. Aproximativ 250 de oameni au protestat în weekend de teamă că fabrica va pune în pericol aprovizionarea cu apă și fauna din pădurea înconjurătoare.

Citeşte şi SUA ar putea rechema 500.000 de automobile Tesla din cauza riscului de accelerare neintenţionată

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat în noiembrie anul trecut că a fost ales locul unde se va construi prima fabrică din Europa. Compania intenţionează să producă anual, la Gruenheide, până la 500.000 de vehicule Model 3 şi Model Y, din iulie 2021.