Tesla face ca SUV-ul său să devină mai atractiv. I-a scăzut preţul cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansare

Tesla a redus prețul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansarea acestuia, producătorul de automobile electrice dorind să mențină vânzările în contextul pandemiei de Covid-19.

13 iul. 2020, 06:38
Tesla face ca SUV-ul său să devină mai atractiv. I-a scăzut preţul cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansare

În luna mai, Tesla a redus și prețurile automobilelor Model 3, Model X și Model S, scrie News.ro. Compania condusă de Elon Musk a raportat o scădere sub așteptări a vânzărilor de automobile în trimestrul al doilea, în pofida impactului pandemiei asupra industriei auto la nivel global.

Citeşte şi Elon Musk a anunţat noul model Tesla 100% autonomă până la sfârşitul anului

Prețul SUV-ului Model Y pornește acum de la 49.990 de dolari, fiind cu aproape 6% mai mic față de prețul anterior, de 52.990 de dolari, potrivit site-ului companiei. Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. Compania a început să livreze SUV-uri Model Y în luna martie, promițând un mult-așteptat vehicul crossover care va concura cu producători europeni precum Volkswagen, care vor lansa propriile lor vehicule electrice.

Tesla a anunțat în aprilie că Model Y este deja profitabil, marcând o premieră pentru istoria de 17 ani a companiei, când unul dintre vehiculele sale noi generează profit în primul său trimestru.