Test de inteligenţă dedicat celor cu IQ peste 130. Dacă ştii răspunsul înseamnă că ai o minte sclipitoare

Acest test de inteligenţă îţi spune dacă te numeri printre persoanele care au un IQ de peste 130. Trebuie să te uiți cu atenție la șosetele colorate din imagini și să descoperi diferenele dintre cele două fotografii.

17 mart. 2022, 13:53
Test de inteligenţă dedicat celor cu IQ peste 130. Dacă ştii răspunsul înseamnă că ai o minte sclipitoare

Test de inteligenţă dedicat celor cu IQ peste 130. Doar persoanele care au o minte sclipitoare pot găsit răspunsul corect.

Test de inteligenţă dedicat celor cu IQ peste 130

Trebuie să te uiți cu atenție la șosetele colorate și să găsești numărul corect de diferențe dintre cele două imagini. Deşi la prima vedere pare destul simplu, poţi să greşeşti foarte uşor răspunsul corect.

Doar persoanele foarte inteligente văd că există o singură diferenţă între imaginile de mai jos.

 

Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240.

Citeşte şi Testul banal cu care afli vârsta creierului tău. Durează câteva minute

Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu aceste valori sunt în general absolvenți ai unei universități, care pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activităţi de creație. Persoane cu nivelul IQ-ului 121 – 130 reprezintă 6% din populaţie, potrivit gândul.ro. 

Activitati care solicita inteligenta nativa:

Completarea de puzzle-uri
Completarea unei serii de imagini sau de numere
Identificarea unui pattern (o structura logica) intr-un ansamblu de elemente

Inteligenta fluida este destul de stabila in timp si este poate cea mai importanta componenta a inteligentei totale, avand o contributie semnificativa in performanta generala a persoanei.

Citeşte şi Iluzie optică! Doar persoanele cu IQ peste medie reuşesc să descopere femeia dezbrăcată din fotografie