Test de inteligență pentru geniile ilustre! Găsește cele 12 greșeli din imagine în doar 10 secunde

Testele de inteligență sunt modalitatea ideală prin care oamenii își pot testa perspicacitatea și își pot măsura nivelul IQ-ului. Astăzi îți prezentăm un nou test care face furori pe rețelele de socializare și pe care doar geniile ilustre au reușit să îl rezolve.

14 sept. 2023, 19:28
Test de inteligență pentru geniile ilustre! Găsește cele 12 greșeli din imagine în doar 10 secunde
Test de inteligență pentru geniile ilustre!

Test de inteligență pentru geniile ilustre! Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție la fotografia de mai sus și să descoperi cele 12 greșeli care sunt strecurate în ea.

Citește și Test de inteligență. Cum îți dai seama ce femeie din imagine e soția bărbatului

Test de inteligență pentru geniile ilustre!

Foarte important de precizat este faptul că fotografia respectivă a fost realizată în anul 1950, așa că trebuie să te concentrezi și fii foarte atent la detalii mai ales că ai la dispoziție doar 10 secunde ca să rezolvi testul.

În imagine apare o familie în timp ce servește cina, însă dacă te vei uita cu atenție vei observa că sunt destul de multe lucruri în neregulă cu ea.

Dacă ai reușit să rezolvi acest test, te felicităm! Dacă nu, îți vom dezvălui noi care sunt greșelile strecurate în imagine.

 1. Una dintre fetițe își amestecă ceaiul cu un cuțit
 2. Pâinea are o formă, iar forma feliei unuia dintre băieți este alta
 3. Ceainicul nu are mâner.
 4. Femeia toarnă ceaiul pe masă.
 5. Lumânarea deasupra este conectată la o priză
 6. Ochelarii băiatului sunt de două forme diferite – un oval și un dreptunghi.
 7. Din radiatorul electric iese fum.
 8. Oglinda este atârnată de un lanț.
 9. Bărbatul citește ziarul cu susul în jos.
 10. Unul dintre picioarele măsuței lipsește.
 11. Poza este agățată de perete cu susul în jos.
 12. Există o pisică încuiată în cușca pentru păsări.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru persoanele cu ochii în patru. Doar 4% dintre respondenți reușesc să găsească hoțul din această imagine