Test de inteligență pentru persoanele cu ochii în patru. Doar 4% dintre respondenți reușesc să găsească hoțul din această imagine

Test de inteligență. Doar persoanele cu o atenție sporită reușesc să găsească hoțul ascuns din iluzia optică de mai jos.

13 sept. 2023, 12:10
Test de inteligență pentru persoanele cu ochii în patru. Doar 4% dintre respondenți reușesc să găsească hoțul din această imagine
Test de inteligență. Găsește hoțul din imagine

Acest test de inteligență îți va pune mintea la încercare. Iluziile optice sunt imagini înșelătoare care la prima vedere par să ne arate o altă perspectivă în raport cu ceea ce reprezintă cu adevărat. Trebuie să acorzi o atenție sporită atunci când te uiți la o astfel de imagine.

Citește și: Test de inteligență. Cum îți dai seama ce femeie din imagine e soția bărbatului

În imaginea de mai jos există o multitudine de mimi pe un fundal alb. Printre aceștia se află ascuns un hoț. Îl poți găsi în doar cinci secunde?

Citește și: Test de inteligență rapid pentru genii! Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de cinci secunde

Dacă ai reușit, asta denotă că ai un simț al observației bine dezvoltat și o gândire rapidă. Numai 4% din persoanele care au fost supuse la acest test au reușit să identifice hoțul. Dacă nu ai reușit, iată soluția mai jos.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini.