Test de inteligență rapid pentru genii! Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de cinci secunde

Testele de inteligență sunt vedetele anului! Încă de la începutul lui 2023 românii au acordat o atenție deosebită testelor de inteligență și asta pentru că îi ajută să se deconecteze de la grijile cotidiene și să petreacă timp de calitate, punându-și mintea la contribuție. Astăzi îți prezentăm un nou test de inteligență simplu și rapid.

04 sept. 2023, 10:21
Test de inteligență rapid pentru genii! Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de cinci secunde
Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de cinci secunde

Test de inteligență rapid pentru genii! Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai sus și să găsești cerbul ascuns în pădure.

Citește și Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas. Ai doar 20 de secunde la dispoziție

Test de inteligență rapid pentru genii!

Atenție, ai doar cinci secunde la dispoziție să găsești animalul sălbatic!

Dacă ai reușit să descoperi unde este ascuns cerbul, te felicităm! Dacă nu, încearcă să rezolvi cât mai multe astfel de teste care să te ajute să îți dezvolți capacitatea vizuală, astfel încât data viitoare să reușești să găsești soluția cât ai bate din palme.

Astăzi, te vom ajuta noi să descoperi unde este ascuns animalul sălbatic.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru persoanele cu un IQ ridicat. Rezolvă ecuația din imagine mutând doar două bețe de chibrit