Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește meduza ascunsă în doar nouă secunde

Testele de inteligență au rol extrem de important în descoperirea IQ-ului unei persoane. De zeci de ani, psihologii folosesc această metodă simplă și eficientă pentru a calcula nivelul inteligenței oamenilor, care sunt din ce în ce mai atrași de ele. Astăzi vă prezentăm un nou test de inteligență care le-a dat bătăi de cap chiar și celor mai ilustre genii.

29 aug. 2023, 16:24
Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește meduza ascunsă în doar nouă secunde
Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat!

Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Experții în psihologie spun că testele de inteligență stimulează gândirea și de aceea ele se rezolvă cu ajutorul logicii.

Citește și Test de inteligență pentru persoanele cu un IQ ridicat. Rezolvă ecuația din imagine mutând doar două bețe de chibrit

Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat!

Acestea te ajută la îmbunătățirea abilităților de luare a deciziilor cu fiecare încercare, dar și la găsirea de noi soluții.

Pentru a rezolva testul de astăzi trebuie să te concentrezi și să găsești în doar nouă secunde meduza ascunsă pe fundul oceanului.

Dacă ai reușit să o găsești, te felicităm! Dacă nu, atunci te vom ajuta noi și îți recomandăm ca până la următorul test să rezolvi astfel de provocări ca să îți antrenezi perspicacitatea.

 

 

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas. Ai doar 20 de secunde la dispoziție