Test de inteligență rapid pentru genii! Găsește 10 diferențe între cele două imagini în doar opt secunde

Testele de inteligență sunt pe val în ultima vreme, iar românii le adoră. Astăzi îți prezentăm un test simplu și rapid pe care adevăratele genii îl rezolvă în doar câteva secunde.

03 oct. 2023, 10:55
Test de inteligență rapid pentru genii! Găsește 10 diferențe între cele două imagini în doar opt secunde
Găsește 10 diferențe între cele două imagini în doar opt secunde

Test de inteligență rapid pentru genii! Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginile de mai sus și să găsești 10 diferențe între ele.

Citește și Test de inteligență cu chibrituri. Mută un singur băț din 9-3=6 pentru a obține încă două egalități corecte

Test de inteligență rapid pentru genii!

Dacă ai reușit să le descoperi, te felicităm! Dacă nu, te vom ajuta noi de această dată, însă pe viitor pentru a rezolva rapid astfel de provocări trebuie să rezolvi cât mai multe astfel de teste.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru adevăratele genii! Doar 3% dintre oameni pot găsi animalul ascuns în imagine în doar 3 secunde