TEST de MATEMATICĂ. Profesorii spun că e imposibil de rezolvat FOTO

Un test de matematică ieșit din comun face valuri pe Internet, iar pasionații de astfel de jocuri s-au chinuit din greu să rezolve enigma din spatele lui.

16 iun. 2016, 19:16

Controvesatul test folosește flori în loc de numere, iar rezultatul lui este dezbătut pe rețelele de socializare. Testul este reprezentat printr-o fotografie în care apar patru rânduri de flori, cu operații matematice. Pe primul rând se găsesc trei flori roșii, care adunate dau 60. Pe al doila rând, o floare roșie plus două flori albastre dau 30. Pe al treilea rînd apare o floare albastră minus două flori galbene, iar rezultatul este 3.

Pe al patrulea rând se cere rezultatul ecuației: o floare galbenă plus o floare roșie înmulțit cu o floare albastră, scrie libertatea.ro.

Cheia rezolvării ține mult de atenția fiecăruia. Mulți dintre internauți au observat foarte bine că floarea albastră de pe ultimul rând are patru petale, față de cele de mai sus, care au 5.

Un profesor de matematică a explicat că, din punctul lui de vedere, nu există o rezolvare pentru această problemă: „Răspunsul corect la această întrebare este… Nu, nu pot rezolva asta. Nu avem nici o informație care să ne ajute să calculăm valoarea florii cu patru petale”.

Se pare însă rezolvarea vine tocmai de aici și se bazează chiar pe numărul petalelor. Florile albastre corespund unor numere, în funcție de numărul petalelor. Prin eliminare, florile albastre de pe rândurile superioare au 5 petale și corespund cifrei 5. Ultima floare albastră are 4 petale și corespunde cifrei 4.

După calcularea tuturor florilor rezultă:

floarea roșie = 20
floarea galbenă = 1
floarea albastră (5 petale) = 5
floarea albastră (4 petale) = 4

Astfel, rezolvara problemei este: 1+20×4=81.