Test de perspicacitate auto. Chiar și cei mai experimentați șoferi greșesc. Cine are prioritate

În ultima perioadă, românii au început să adore testele de inteligență și asta pentru că foarte mulți vor să își verifice perspicacitatea. Astăzi ne-am gândit să îți testăm perspicacitatea auto cu un test auto pe care chiar și cei mai experimentați șoferi îl greșesc.

01 mart. 2023, 20:16
Test de perspicacitate auto. Chiar și cei mai experimentați șoferi greșesc. Cine are prioritate
Chiar și cei mai experimentați șoferi greșesc. Cine are prioritate

Chiar și cei mai experimentați șoferi greșesc. Cine are prioritate. Testele auto sunt extrem de utile pentru cei care se pregătesc de examenul auto, dar și pentru șoferii experimentați și asta pentru că îi ajută să nu uite regulile de circulație.

Citește și Cod rutier 2023. Şoferii pierd permisul auto dacă refuză testarea pentru alcool sau substanţe psihoactive

Chiar și cei mai experimentați șoferi greșesc. Cine are prioritate

De asemenea, testele auto sunt și foarte distractive. În ultima vreme, pe rețelele de socializare au apărut foarte multe teste auto care le pun la încercare perspicaciatea șoferilor.

Culmea este că sunt șoferi experimentați care greșesc, iar una dintre marile gafe pe care le-au făcut au fost la testul auto pe care ți-l propunem astăzi.

Nu o să te mai ținem pe jar și o să îți dezvăluim despre ce este vorba.

În imaginea de mai jos avem o intersecție în care circulația se desfășoară în sens giratoriu, care dintre aceste vehicule au prioritate la trecere?

 

Dacă nu ai reușit să descoperi care este răspunsul corect nu trebuie să îți faci griji pentru că o să îți dezvăluim noi. Ei bine, în intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în intersecție. Deci, răspunsul corect la întrebare este B, motocicleta și autocamionul.

„În cazul intersecţiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure că o pot face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic”, spun noile reglementări aduse de Codul Rutier.

Astfel, șoferii care circulă pe banda mai apropiată de sensul giratoriu trebuie se cedeze întotdeauna trecerea, la momentul părăsirii sensului giratoriu, celor care circulă pe banda (benzile) mai îndepărtate de centrul sensului giratoriu. Mai exact, cel care schimbă banda de circulație este cel care trebuie să și cedeze prioritatea.

Citește și VIDEO Autostrada Umbrărescu s-a blocat în contestaţii. Situaţia se complică pe A7