Test IQ pentru genii. Care pahar se va umple primul? Fii atent la capcane!

Pune-ți mintea la încercare cu acest test IQ. Privește cu atenție imaginea prezentată și spune care pahar se va umple primul.

13 mart. 2024, 10:47
Test IQ pentru genii. Care pahar se va umple primul? Fii atent la capcane!
Test IQ pentru genii. Care pahar se va umple primul

Test IQ pentru genii. Dacă poți să rezolvi această iluzie optică, s-ar putea să ai o inteligență peste medie. Potrivit experților, foarte puțini indivizi pot rezolva acest test.

Ai în față imaginea unei rețele de apă, compusă din mai multe pahare conectate prin țevi de lungimi diferite.

Citește și: Test IQ. Numai românii geniali reușesc să rezolve această provocare! Câte diferențe sunt între cele două imagini

Sursa de apă pentru toate este doar un robinet. 99% dintre oameni nu pot să își dea seama care pahar se va umple primul.

Începe prin a privi fiecare conexiune a liniilor. Ai observat vreun blocaj sau vreo gaură în circuit? Țeava care duce la paharul cu numărul 3 se blochează la un moment dat. De asemenea, paharul numărul 7 are un orificiu în partea de jos. Asta reduce opțiunile de răspuns.

La o privire atentă, vom vedea că paharul care se umple primul este cel cu numărul 6.

Tipuri de iluzii optice

Iluzii de distorsiune

Acestea sunt iluziile care distorsionează dimensiunea, forma sau lungimea obiectelor. De exemplu, figura lui Müller-Lyer este o iluzie care implică linii de aceeași lungime, dar care par a fi de lungimi diferite din cauza unor săgeți adăugate la capetele lor.

Iluzii de culori

Acestea sunt iluziile care manipulează percepția culorilor. Un exemplu este iluzia lui Benham, care apare atunci când un disc alb cu sectoare colorate în moduri specifice este învârtit, generând o percepție de culoare în mișcare acolo unde nu există.

Citește și: Test IQ. Tu poți să găsești toate diferențele? Numai persoanele foarte inteligente la descoperă

Iluzii de mișcare

Aceste iluzii creează impresia că un obiect sau un model se mișcă atunci când, de fapt, este static. Un exemplu este iluzia de mișcare a lui Kitaoka, care implică imagini statice care par a se mișca atunci când sunt privite.

Iluzii de profunzime și perspectivă

Acestea sunt iluziile care distorsionează percepția adâncimii și perspectivei. Un exemplu este iluzia Penrose, care creează o perspectivă aparent imposibilă, în care obiectele par a fi conectate în mod logic, dar nu pot fi într-un spațiu tridimensional real.