Test IQ pentru genii. Mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul 1

Un test IQ poate determina coeficientul de inteligență al unei persoane. Un geniu poate rezolva testul de mai jos în doar câteva secunde.

24 mai 2023, 15:16
Test IQ pentru genii. Mută un singur băț de chibrit pentru a obține rezultatul 1

Ca să rezolvi un test IQ pentru genii ai nevoie de atenție, concentrare și răbdare. În testul de mai jos nu trebuie decât să muţi un singur chibrit pentru a transforma 1/7 în 1. Menționăm că ar ajuta mult și niște abilități de matematician.

În cazul în care nu reuşeşti să afli rezolvarea singur, răspunsul corect se află mai jos. Încă nu ai reușit să îți dai seama care este răspunsul corect al acestui test? Iată răspunsul corect:

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

Citeste si Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Mută cele trei bețe din imagine fără să le îndoi pentru a obține cifra șase

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citeste si Test de inteligență pentru cei cu un IQ ridicat. Câți copii are, de fapt, bărbatul din imagine. Te descurci să răspunzi în doar cinci secunde?