TEST IQ pentru românii cu o minte ageră. Completează numărul corect în locul semnului de întrebare

Test IQ care să vă pună la încercare capacitatea de concentrare și atenția la detalii. Cât de repede găsești soluția la acest test.

15 apr. 2024, 20:11
TEST IQ pentru românii cu o minte ageră. Completează numărul corect în locul semnului de întrebare
Test IQ pentru genii

TEST IQ. Tot ce trebuie să faci este să găsești numărul care trebuie să înlocuiască semnul de întrebare din imaginea de mai jos. Tu reușești?

Citește și: Test IQ – Poți să găsești diferențele dintre pisici? Doar cei mai inteligenți și atenți la detalii reușesc să rezolve acest test

Ai reușit? Dacă nu, soluția se află mai jos. Dacă privim cu atenție, observăm un detaliu: numerele din cerc merg în ordinea acelor de ceasornic, după un tipar. Astfel, fiecare număr este de tipul nx2-1, unde n este numărul din stânga sa.

Cum aflăm valoarea lui X, în acest caz:

4 x 2 – 1 = 7

=> 7 x 2 – 1 = 13

=> 13 x 2 – 1 = 25

=> 25 x 2 – 1 = 49

=> 49 x 2 – 1 = 97.

Astfel, răspunsul corect este 97.

Citește și: Cum treci un test IQ din secolul trecut. Unde se ascund cei trei copii ai femeii din imagine?

Ce este un test IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.