Test IQ pentru șoferi. În ce ordine vor trece cele trei autoturisme din această poză?

Am pregătit un test IQ pentru șoferi, care le testează cunoștințele, dar și perspicacitatea. În ce ordine vor trece cele 3 autoturisme din poză

12 ian. 2024, 20:37
Test IQ pentru șoferi. În ce ordine vor trece cele trei autoturisme din această poză?
Test IQ pentru șoferi

Testele psihologice sau de IQ ajută la avaluarea abilităților cognitive, emoționale, sociale sau a competențelor. Aceste teste pot fi sub formă scrisă, cât și sub formă de interviu sau observare comportamentală și indică răspunsuri intuitive, ale subconștientului, ajutându-ne să realizăm în ce parte înclinăm. Acest test este unul mai special și se adresează șoferilor.

Test IQ pentru șoferi

Acest test poate să pară unul simplu la prima vedere, dar nu este și cu siguranță mulți se vor încurca. Chiar dacă se supune atenției un exercițiu banal, pe care șoferii ar trebui să-l rezolve imediat, realitatea este că e puțin mai complicat.

Citește și: Test rapid care-ți pune mintea la încercare! Găsește cele două diferențe din imaginile de mai jos

În imagine se prezintă trei autoturisme într-o intersecție plină de semne de circulație. Cei trei șoferi își așteapătă rândul și trebuie să aflăm în ce ordine vor pleca aceștia în rândul lor.

Dacă ai reușit să rezolvi testul rapid, felicitări! Înseamnă că ești un șofer iscusit. Cei care nu au reușit încă sau au dubii vor găsi răspunsul corect, dar și explicațiiile necesare mai jos.

Răspunsul corect este varianta B, ceea ce înseamnă că prumul autoturism care o să treacă este cel verde, apoi acesta este urmat de cel roșu, iar în cele din urmă va părăsi intersecția mașina albastră.

Citește și: Test de perspicacitate. Găsește diferențele dintre aceste imagini, în doar 15 secunde

Prima mașină care părăsește intersecția este cea verde și asta pentru că indicatorul rutier îi arată faptul că are prioritate. Ulterior, atunci când vine vorba despre mașina roșie și cea albastră, acestea au ambele aceleași semn, care spune că trebuie să cedeze trecerea. Pentru a stabili cine trece primul, se aplică regula priorității de dreapta, ceea ce înseamnă că autoturismul roșu va pleca înaintea celui albastru.