Testamentul a fost deschis: 4 milioane lire pentru soţie şi 100.000 lire pentru caritate

Regretatul actor britanic Alan Rickman a murit în luna ianuarie a acestui an, în urma unui cancer pancreatic, iar acum au fost dezvăluite detaliile testamentului său, scrie contactmusic.com.

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 14:39
Testamentul a fost deschis: 4 milioane lire pentru soţie şi 100.000 lire pentru caritate

La patru luni după trecerea în nefiinţă a faimosului actor, detalii din testamentul său au fost făcute publice, iar acestea includ donaţii în valoare de 100.000 de lire către organizaţii de caritate.

Rickman a lăsat cea mai mare parte a activelor sale, în valoare de 4,060,033 lire sterline, conform înregistrărilor probate, soţiei sale Rima Horton, în vârstă de 68 de ani, cu care a trăit în vestul Londrei. De asemenea, a lăsat câte 25.000 de lire pentru fiecare dintre cele trei nepoate ale sale.

În plus, patru organizaţii caritabile au beneficiat de o parte din averea lui, acesta cedând câte 25.000 de lire pentru organizaţiile: Academia Roială de Arte Dramatice, Arte Sponsorizate pentru Educaţie, Fundaţia de Cercetare pentru Chirurgie Facială (cunoscută ca Saving Faces) şi Trustul pentru Asistenţa Interpreţilor Internaţionali. 

Alan şi soţia sa şi-au început relaţia în 1965, dar s-au căsătorit abia acum 4 ani, într-o ceremonie privată în New York.

Potrivit testamentului, care a fost scris cu trei luni înainte de moartea actorului, bunurile sale din Statele Unite şi Italia vor fi tratate separat.

Ultimul film care s-a bucurat de apariţia fizică a regretatului artist este drama militară „Eye In the Sky”, ce a fost lansat luna trecută. În schimb, ultimul proiect în care Alan şi-a arătat măiestria şi talentul este „Alice În Ţara Oglinzilor/ Alice Through The Looking Glass”, unde şi-a împrumutat vocea inconfundabilă unei omizi albastre, pe nume Absolem.

Alan Rickman a devenit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori britanici, graţie vocii sale inconfundabile şi, mai ales, felului în care a interpretat câteva personaje memorabile, precum profesorul Snape din franciza „Harry Potter” şi Hans Gruber în filmul de acţiune „Die Hard”.

Starul britanic a câştigat un premiu BAFTA în 1992, cu rolul şerifului din Nottingham din filmul „Robin Hood: Prince of Thieves”. În acel an, Alan Rickman a fost nominalizat la BAFTA şi cu rolul din filmul „Truly Madly Deeply”.

Printre celelalte roluri care au contribuit la cimentarea statutului său de vedetă a cinematografiei britanice se află cele interpretate în filmele „Raţiune şi simţire/ Sense and Sensibility” (1995) şi „Michael Collins” (1996), care i-au adus alte două nominalizări la premiile BAFTA.

În 1996, a câştigat un premiu Primetime Emmy pentru evoluţia sa din miniseria TV „Rasputin”. Pentru acelaşi rol, actorul britanic a fost recompensat şi cu Globul de Aur, în anul următor.

S-a remarcat apoi şi în comedia romantică „Pur şi simplu dragoste/ Love Actually”, dar a impresionat şi în numeroase spectacole de teatru.