Testarea elevilor pentru COVID, amânată pentru luni. Ghid pentru folosirea testului din salivă

Bataie de joc cu testarea elevilor in scoli. Procesul va incepe abia de luni, dupa ce initial ministrul Sanatatii a declarat ca azi ca fi prima zi de testare a elevilor. Astăzi și mâine se lucrează la distribuirea testelor pentru ca fiecare elev sa primească câte un kit. Profesorii trebuie sa asambleze fiecare kit, lucru care a adus și nemulțumiri.

02 dec. 2021, 16:28
Testarea elevilor pentru COVID, amânată pentru luni. Ghid pentru folosirea testului din salivă

Testarea elevilor pentru COVID-19 din salivă începe luni în şcolile din România. În prezent, în şcoli se lucrează la asamblarea şi distruirea kiturilor. La final fiecare elev va primi două teste, unul pentru luni si celalalt pentru joi.

La nivelul Bucureştiului testele din salivă pentru depistarea COVID-19 au ajuns in toate unitatile de invatamant şi începe distruirea lor.

Citeşte şi: Florian Bodog, nemulţumit de testele COVID din salivă pentru şcoli.”Trebuie să faci un LEGO ca să faci un test”

Teste de salivă au ajuns de altfel în şcolile din întreaga ţară. Coducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, din comuna Curcani, județul Călărași, le-a trimis părinților un ghid cu pașii pentru testarea copiilor.

„Stimați părinți,
Pentru a avea un mediu cât mai sănătos în școală și în comunitate, este nevoie să fim cu toții responsabili. În școala noastră, procentul de vaccinare împotriva COVID-19 al angajaților este, la acest moment, de 64,58 %. Deci, angajații școlii și-au manifestat responsabilitatea față de ei înșiși și față de copiii dumneavoastră. Este rândul dumneavoastră să fiți responsabili și să vă trimiteți copiii la școală în condiții de siguranță pentru ei dar și pentru colegii lor. Testarea acasă, în locul în care orice copil se simte în siguranță, este o metodă de a vă asigura că totul este în regulă cu copilul dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să urmați indicațiile pe care le primiți de la școală. Testul din salivă nu este periculos. Faptul că îi învățăm de la vârste mici să se îngrijească de sănătatea lor le va folosi în viața de adult.
Am încredere în dorința dumneavoastră de a avea copii sănătoși,” este mesajul trimis părinților de directorul școlii, profesorul Viforel Dorobanțu, conform edupedu.ro.

Citeşte şi; Primele teste din salivă pentru depistarea COVID-19, distribuite în România UPDATE: repartizarea pe judeţe

Ghidul le arată părinților cum se face testarea copiilor.