Teste COVID gratuite pentru elevi. Metoda britanicilor de a ţine sub control pandemia după redeschiderea şcolilor

Marea Britanie a găsit o meteodă pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus după redeschiderea şcolilor. Autorităţile vor distribui gratuit familiilor elevilor, de două ori pe săptămână, teste rapide pentru depistarea coronavirusului.

01 mart. 2021, 15:25
Teste COVID gratuite pentru elevi. Metoda britanicilor de a ţine sub control pandemia după redeschiderea şcolilor
Teste COVID gratuite pentru elevi. Metoda britanicilor de a ţine sub control pandemia după redeschiderea şcolilor

Teste COVID gratuite pentru elevi. Şcolile din Marea Britanie urmează să se redeschidă începând cu data de 8 martie, iar autorităţile pregătesc deja primele măsuri.Pentru prevenirea noilor infectări, kit-urile cu teste rapide vor fi distribuite gratuit familiilor cu elevi şi celor din cercul apropiat de două ori pe săptămână, indiferent dacă beneficiarii prezintă simptome sau nu.

Teste COVID gratuite pentru elevi

Citeşte şi Afecţiunea care te face de nouă ori mai predispus la deces dacă te infectezi cu coronavirus

Testele gratuite vor mai fi distribuite atât personalului auxiliar, cât și tuturor celor care intră în contact cu copiii, cum sunt șoferii de autobuze școlare.

Aproximativ două milioane de cetățeni englezi cu vârste cuprinse între 60 și 63 de ani sunt chemați să se programeze pentru vaccinare.De asemenea, autoritățile trimit scrisori populaţiei prin care explică ce înseamnă rapelul și alte informații de interes public, relatează europaliberă.ro.

Vaccinarea populației în funcție de vârstă și nu după profesie ar fi cea mai sigură cale de a reduce din decese și din amploarea pandemiei, au transmis experții care oferă consultanță guvernului britanic, în ceea ce ar reprezenta o schimbare radicală de strategie.

BBC relatează că următorii la rând vor fi cetățenii a căror vârstă începe cu 4, ca apoi să se coboare gradual, la alte segmente de vârstă, respectiv 30-39 de ani. Prioritizarea făcută în funcție de profesie ar fi „mult mai complexă” și „ar încetini întreg programul de vaccinare”, a evaluat Comitetul de Vaccinare și Imunizare.

Strategia modificată ar urma să fie preluată de toate cele patru națiuni ale Regatului Unit, scrie presa din insulă.

Citeşte şi O nouă mutaţie a coronavirusului face ravagii în Mexic. Ramirez: „Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”

În jur de 20 de milioane de britanici au fost deja vaccinați

Aproape 20 de milioane de cetățeni din întreg Regatul Unit au fost vaccinați până la sfârșitul lunii februarie, context în care premierul Boris Johnson a anunțat un plan etapizat de revenire la normalitate. Strategia, aplicabilă în Anglia, debutează pe 8 martie cu redeschiderea unităților de învățământ și ar urma să se încheie pe 21 iunie, când majoritatea restricțiilor vor fi eliminate.

Pe 12 aprilie ar urma ca magazinele din Anglia să se redeschidă, la fel și alte afaceri.

A treia etapă e programată pentru 17 mai și ar urma să aducă ridicarea majorității restricțiilor, iar grupurile ar putea avea voie la interior. Iar pe 21 iunie ar urma să se ridice toate măsurile restrictive de distanțare fizică între oameni.

 


loading...