Mii de teste pentru coronavirus, donate pentru medicii din Bucureşti. Gabriela Firea: „Este un gest extraordinar”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat vineri că au ajuns în ţară 6.000 de teste rapide pentru coronavirus, destinate cadrelor medicale din Bucureşti. Testele importate din Belgia au fost donate municipalităţii de importatorul unor ceasuri de lux.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 06:20

Anunţul Gabrielei Firea, despre testele pentru coronavirus

„Au ajuns in tara cele 6 000 de teste rapide pentru cadrele medicale din spitalele bucurestene! Sunt din Belgia si determina prezenta antigenului SARS-Cov- 2 prin exudat nazal si faringian, deci sunt sigure.

Compania Chronolink, importator exclusiv al brandului Rolex în România, a oferit aceasta donație substanțială în semn de prețuire față de efortul cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus.

Valoarea totală este de 156 000 lei (fără TVA).

Acest tip de teste rapide este foarte util în această perioadă, pentru că poate determina, cu mare precizie, prezența unei infecții active în corp.

Este un gest extraordinar prin care oameni minunați, cărora le pasă și sunt la curent cu efortul extraordinar pe care personalul medical îl face în aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, doresc să ajute.

Astfel de inițiative lăudabile pot face diferența în lupta dură pe care eroii noștri din spitalele aflate în prima linie o duc zi de zi, oră de oră, împotriva noului coronavirus.

Dorim să mulțumim, în numele medicilor, al asistenților medicali și al tuturor celor aflați acum la datorie în spitale, companiei Chronolink și celorlalte sute de firme și persoane fizice care au ales să se implice și să ajute în această perioadă dificilă.

Aceasta donatie de teste se adauga miilor de teste achizitionate, deja, de catre Primaria Capitalei, prin ASSMB”, este mesajul publicat de Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Adrian Streinu-Cercel, interviu EXCLUSIV: Nu ne vine mintea la cap, o ducem aşa până în toamnă. Vom trăi şi vom vedea, cine o mai trăi