Teste pentru depistarea bolii cauzate de coronavirus (COVID-19), scoase la vânzare pe internet. Poliţia face verificări

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3 București s-au sesizat din oficiu şi face verificări după ce o persoană a scos la vânzare pe rețele sociale teste pentru depistarea bolii cauzate de noului coronavirus (COVID-19).

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 15:21
Teste pentru depistarea bolii cauzate de coronavirus (COVID-19), scoase la vânzare pe internet. Poliţia face verificări

„În data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3 București s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană promovează pe rețele sociale vânzarea unor teste pentru depistarea bolii cauzate de noului coronavirus (COVID-19). Produsele respective ar fi provenit din import iar persoana respectivă ar fi prezentat Autorității Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia ar fi fost trecut un alt produs farmaceutic, existând suspiciunea că declarația ar fi fost astfel nereală, care nu acoperă produsul importat”, a anunţat Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

Autorităţile au anunţat că „s-a început urmărirea penală și se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, prev. de art. 272 din Codul vamal”.
Organele de cercetare penală au ridicat de la Autoritatea Vamală testele destinate importului, urmând a se stabili dacă produsul poate fi comercializat pe teritoriul României.

Dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).