Testele care depistează virusul ucigaş din China au ajuns la institutul Matei Balş din Capitală

Testele care depistează virusul ucigaș din China au ajuns la institutul Matei Balș din Capitală, dar și dispozitive speciale, care izolează complet pacientul pentru transport.

RomaniaTV.net
26 ian. 2020, 18:38
Testele care depistează virusul ucigaş din China au ajuns la institutul Matei Balş din Capitală

Care este procedura testelor?

Vor fi trimise probe la Matei Balş, indiferent unde se află pacientul, la ce spital e internat sau examinat. Cei de la Institutul de Boli Infecţioase vor folosi reactivii pentru a vedea dacă suspectul este pozitiv sau negativ de coronavirus, potrivit România TV.

Nu se vor distribui la spitalele din ţară sau Capitală aceşti reactivi, aceasta e procedura. Sunt totodată şi izolete termice de care dispune Inspectoratul General pentru situaţii de urgenţă. Aceste izolete ar putea fi folosite când pacienţii trebuie transportaţi la spitale din Capitală sau din ţară.

La Matei Balş, prin intermediul acestor izolete, pacientul este izolat de personalul medical de pe ambulanţă şi de alţi posibili microbi. S-au luat aceste măsuri deşi încă lipsesc scanerele din aeroport.

MAE: Trei români, în provincia din China în care a apărut coronavirusul

Ministerul de Externe a făcut un anunţ de ultimă oră, trei români se află în provincia chineză în care a apărut virusul ucigaș, unul dintre ei fiind chiar în orașul Wuhan. Luni, un grup de 25 de români va pleca de la Beijing spre România.

În tot acest timp situatia devine critica in China, numarul oamenilor infectati creste de la o ora la alta, iar presa internatională dă de înțeles că numărul victimelor este mult mai mare faţă de ce anunţă autorităţile.

În presa internaţională a apărut informaţia potrivit căreia acest virus ar fi scăpat din laborator. Se mai scrie şi faptul că virusul a apărut în Wuhan, unde în urmă cu câţiva ani a fost inaugurat cel mai mare centru de cercetare în virusologie din China.