Testele pentru vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca vor fi reluate. Când ar putea fi disponibil serul

Publicat: Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 20:48 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020 18:58 // Sursa: romaniatv.net

Compania farmaceutică AstraZeneca şi cercetătorii Universităţii Oxford au anunţat că vor relua testele clinice în Marea Britanie pentru vaccinul experimental împotriva noului coronavirus (COVID-19). Acestea au fost oprite în urmă cu câteva zile după ce un voluntar s-a îmbolnăvit.

Reprezentanţii Oxford au precizat sâmbătă că autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Marea Britanie (MHRA) a recomandat reluarea testelor clinice pe oameni, transmite postul BBC, citat de Digi24.

Un comitet independent a încheiat investigaţia cu privire la incidentul participantului bolnav şi a recomandat ca testarea clinică pe oameni să poată continua în siguranţă, a anunţat compania AstraZeneca.

Aproape 18.000 de oameni au participat până în prezent la studiul pentru vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca. În faza a treia şi ultima înainte ca vaccinul să fie lansat pe piaţă, trebuie să participe aproximativ 30.000 de persoane. În afară de Marea Britanie, testarea clinică se desfășoară și în alte țări, cu precădere în Brazilia.

În lume sunt speranţe mari ca deoarece vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă.

De ce au fost oprite testele pentru vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca

New York Times scrie că un voluntar britanic căruia i se administrase vaccinul s-a îmbolnăvit și a primit un diagnostic de "mielită transversă". Este vorba despre o inflamație la nivelul măduvei coloanei vertebrale. Deocamdată, nu se știe dacă boala i s-a declanșat ca urmare a vaccinului sau fusese de dată anterioară.

Astfel de întreruperi ale testării în faza a treia, în momentul în care un voluntar se îmbolnăvește, sunt oarecum obișnuite. Medicii trebuie să determine dacă este vorba despre un efect secundar al vaccinului sau îmbolnăvirea are alte cauze.

Conducerea companiei farmaceutice AstraZeneca estimează că serul ar putea fi disponibil la sfârșitul anului acesta sau cel mai târziu la început de 2021.

35 de variante de vaccin anti-COVID sunt în faza de testare pe oameni la nivel mondial.

China testează pe oameni un vaccin COVID sub forma unui spray nazal

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
AstraZeneca covid Oxford teste vaccin
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H