Testul de 10 secunde care îţi spune cât de sănătos e părul tău

Știi de fapt cât de sănătos este părul tău? Ei bine, există metode care te ajută să afli mai simplu decât te așteptai. Încearcă aceste teste rapide pentru a descoperi dacă este ok sau dacă are nevoie de mai multă îngrijire.

RomaniaTV.net
27 oct. 2016, 13:21
Testul de 10 secunde care îţi spune cât de sănătos e părul tău

Testarea firului de păr

Smulge un fir de păr curat și pune-l într-un pahar transparent, plin cu apă. În cazul în care plutește, părul tău este sănătos. Dacă se scufundă, ai probleme mari cu porozitatea. Motivul pentru care plonjează este acela că apa împinge firul prin cuticule – de altfel, principala cauză a încrețirii și decolorării rapide (moleculele de culoare ies mai repede din firele poroase). Pentru a scădea porozitatea, folosește o mască hidratantă săptămânal, cu aminoacizi și lipide grase, care susțin straturile exterioare ale părului, păstrând firele netede.

Deteriorarea părului poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv de vopsirea lui, folosirea instrumentelor de styling pe bază de căldură și îngrijirea necorespunzătoare.

Citeşte şi  Podoaba capilară îţi spune ce şanse ai să rămâi însărcinată

Testarea foliculilor

Pentru a vedea dacă părul este afectat de produsele de styling, smulge un fir de păr, ținându-l cât mai aproape de rădăcină, pentru a-l scoate cu totul. Examinează capătul rădăcinii firului. În cazul în care este în formă de bulb, înseamnă că părul tău este puternic și sănătos. În cazul în care nu există niciun bulb, iar rădăcina este firavă, părul este deteriorat.

Testul de elasticitate

Părul sănătos este ușor elastic, în timp ce părul deteriorat este fragil și se rupe atunci când ești stresată. Pentru a efectua testul, umezește o secțiune a părului. Ia două sau trei fire între degetul mare și arătător și trage ușor de vârfuri. În cazul în care se întinde și ricoșează când îi dai drumul, e sănătos. Dacă părul se rupe, a suferit unele daune.

Testul porozității

Testul de porozitate determină starea cuticulelor părului. Pentru a testa porozitatea, prinde o șuviță de păr între degetul arătător și degetul mijlociu. Mergi cu șuvița între degete de la vârfuri spre rădăcină. Dacă se simte dur și inegal, este deteriorat. În cazul în care se simte neted în cea mai mare parte, cuticulele sunt sănătoase.

Evită aceste greșeli când faci duș