Testul de inteligență cel mai rapid din lume. Are doar trei întrebări. Te descurci să răspunzi?

Testul acesta este considerat cel mai rapid din lume. Poartă numele de Reflecţie Cognitivă şi conține doar trei întrebări.

06 dec. 2022, 19:11
Testul de inteligență cel mai rapid din lume. Are doar trei întrebări. Te descurci să răspunzi?

Testul acesta este considerat cel mai rapid din lume. Deși la prima vedere pare foarte simplu, în realitate lucrurile stau diferit.

Test de intelingență rapid. Cât de repede răspunzi la cele tei întrebări

1. O carte şi un caiet costă în total 5,57 lei. Cartea costă cu 5,06 lei mai mult decât caietul. Cât costă caietul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşini să facă cinci piese, cât timp durează pentru ca 100 de maşini să facă 100 de piese?

3. Într-un lac există un petic de nuferi. În fiecare zi, peticul îşi dublează mărimea. Dacă este nevoie de 48 de zile să acopere întregul lac, de câte zile este nevoie pentru a fi acoperit doar jumătate din lac?

Un studiu efectuat pe 3500 de persoane arată că 33% dintre acestea au greşit toate cele trei răspunsuri, iar 83% au greşit cel puţin unul. Tu cum stai? Ai reușit să răspunzi. Iată și răspunsurile pentru a putea să te verifici.

Citește și : Dorian Popa, indignat după ce a fost refuzat cu Cheluțu, la un hotel din Satu Mare: „Eram dispus să plătesc încă o cameră”

1.Caietul costă de fapt 0,25 lei (Cartea+Caietul=X + (X+5,06) =5,57 deci 2X+5,06=5,57  2X=0,51 X= 0,25)

2.Durează 5 minute pentru a face 100 de piese Cinci maşini pot face cinci piese în cinci minute, aşadar o maşină face o piesă în cinci minute. Aşa că dacă avem 100 de maşini, acestea vor face 100 de piese în cinci minute.

3.Va dura 47 de zile pentru ca peticul de nuferi să acopere jumătate din lac Dacă peticul îşi dublează mărimea în fiecare zi, asta înseamnă că îşi va înjumătăţi dimensiunea în sens opus. Aşa că în ziua cu numărul 47, lacul va fi pe jumătate acoperit.

Citește și : Test de inteligență rapid. Găsești pasărea din imagine în 7 secunde?