Teza de doctorat a Elenei Ceauşescu, la vânzare pe internet în Statele Unite

Teza de doctorat a Elenei Ceauşescu se bucură de succes. Şi asta tocmai în Statele Unite. Lucrarea poate fi cumpărată cu 60 de dolari de pe unul dintre cele mai mari site-uri de cumpărături online din America, în timp ce în România se vinde cu doar 35 de lei.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 06:30

În 1967, Elena Ceauşescu a dorit să obţină titlul de doctor, deşi nu absolvise decât câteva clase. Zis şi făcut. Deşi procedura ar fi trebuit să se întindă pe cel puţin 4 ani, Elena Ceauşescu a obţinut titlul în aproape o lună de zile.

Lucrarea de doctorat, cu titlul „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, i-a avut drept autori pe unii dintre cei mai reputaţi chimişti ai acelor vremuri.

Tradusă în limba engleză, lucrarea Elenei Ceauşescu poate fi găsită astăzi pe cel mare site de cumpărături online din Statele Unite, scriu jurnaliştii de la România Liberă.

Un exemplar nou poate fi achiziţionat la preţul de 60 de dolari, însă există şi variante uzate, care au un preţ redus. Pentru că site-ul funcţionează doar în Statele Unite, doritorii vor fi obligaţi să plătească şi o taxă de transport.

Lucrarea există şi în anticariatele din America, iar un exemplar deteriorat poate fi cumpărat cu aproape 6 dolari.

Surprizător sau nu, oferte există însă şi în România. Un cunoscut site de cumpărături online vinde teza de doctorat a Elenei Ceauşescu cu doar 35 lei.