Tezele şcolare nu se mai susţin în acest an. Anunţul ministrului Monica Anisie

Monica Anisie a anunțat în această dimineață faptul că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021. Acestea vor fi înlocuite cu evaluarea sumativă.

RomaniaTV.net
07 nov. 2020, 08:44
Tezele şcolare nu se mai susţin în acest an. Anunţul ministrului Monica Anisie

”În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a declarat Monica Anisie, la Știrile Pro TV.

Citește și: Ministrul Educaţiei: Rata de infectare cu COVID în şcoli este sub 1%. Nu în şcoli există pericolul de îmbolnăvire

De asemenea, ministrul a anunțat faptul că va continua pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureatul din 2021.

”Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”.

Ministrul a făcut anunțul în condițiile în care a fost luată deja decizia ca toate școlile din România să treacă în scenariul roșu, care presupune învățarea exclusiv online.


loading...
Partenerii noștri