„The Artist”, cel mai bun film la gala Sindicatului Producătorilor Americani

Lungmetrajul "The Artist", de Michel Hazanavicius, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului producătorilor americani (PGA), care a avut loc sâmbătă seară, la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 09:00
„The Artist”, cel mai bun film la gala Sindicatului Producătorilor Americani

Recompensat recent cu trei premii Globul de Aur, „The Artist” se anunţă a fi un concurent important în cursa pentru Oscaruri, pentru care nominalizările vor fi anunţate marţi. Cu Jean Dujardin în rolul principal, această peliculă alb-negru se vrea a fi un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene.

La gala Sindicatului producătorilor americani, filmul lui Steven Spielberg „Aventurile lui Tintin: Secretul Unicornului/ The Adventures of Tintin” a primit titlul de cea mai bună animaţie, în timp ce „Beats, Rhymes and Life: The Travels of a Tribe Called Quest” a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

În categoriile dedicate televiziunii, „The Amazing Race” al postului CBS, a câştigat premiul pentru cel mai bun reality show, „The Colbert Report”, al postului Comedy Central, a câştigat premiul pentru cel mai bun talk show/ program de divertisment, „American Masters” (PBS) – premiul pentru cel mai bun program TV de non-ficţiune, „60 Minutes” (CBS) – premiul pentru cel mai bun program de ştiri, „30 for 30” (ESPN) – premiul pentru cel mai bun program de sport, „Sesame Street” (PBS) – premiul pentru cel mai bun program dedicat copiilor.

Producătorii „Downton Abbey” (Masterpiece/PBS, Julian Fellowes, Nigel Marchant, Gareth Neame) au primit premiul pentru cea mai bună miniserie TV, în timp ce „Modern Family” (ABC) a primit premiul pentru cel mai bun serial TV – comedie, „Boardwalk Empire” (HBO) a primit titlul de cel mai bun serial de televiziune – dramă, iar „30 Rock Presents Jack Donaghy, Executive Superhero” (NBC.com) a primit premiul pentru cea mai bună serie online.

Peste 75% din peliculele nominalizate în anii trecuţi de PGA au fost nominalizate ulterior şi la premiile Oscar, iar 14 din ultimii 21 de învingători la trofeele PGA au primit în anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, aşa cum s-a întâmplat şi în 2011, când lungmetrajul britanic „Discursul regelui/ The King’s Speech” a fost recompensat de ambele asociaţii americane. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2010 („The Hurt Locker”), 2009 („Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”) şi 2008 („Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men”).