The Times: Theresa May demisionează vineri

Premierul britanic Theresa May va anunţa vineri că îşi va da demisia, a informat The Times, fără să facă referire la o sursă, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
23 mai 2019, 06:43

May va rămâne în funcţia de prim-ministru până va fi ales succesorul ei printr-un proces în două etape în care doi candidaţi finali vor fi votaţi de 125.000 de membri ai Partidului Conservator.

Premierul britanic Theresa May nu a reuşit să-şi convingă majoritatea şi nici opoziţia în Parlament cu planul său al ”ultimei şanse” în vederea implementării Brexitului, crticat de toate partidele, scrie News.ro.

Parlamentari din ambele părţi ale disputei privind Brexitul au declarat că propunerile sunt superficiale. La câteva ore după anunţul lui May, peste 20 de conservatori care au susţinut acordul la ultimul vot au anunţat că îl vor respinge acum.

Premierul britanic a anunţat marţi o serie de compromisuri – inclusiv posibilitatea unui al doilea referendum şi rămânerea într-o uniune vamală temporară cu Uniunea Europeană (UE) -, cu scopul de a încerca să obţină o susţinere a planului său cu privire la Brexit a majorităţii deputaţilor.

May a anunţat iniţial că va informa cu privire la demisia sa după ce acordul Brexitului va fi votat de parlament în prima săptămână din iunie.