Theodor Andrei, desființat de fostul viceprimar al Bucureștiului, pentru umilința de la Eurovision: „Vai de capul nostru!” (VIDEO) | EXCLUSIV

Politicienii din România au început să ia atitudine, după ce țara noastră s-a făcut de râs la Eurovision. Theodor Andrei, băiatul îmbrăcat în rochie.

12 mai 2023, 18:50
Theodor Andrei, desființat de fostul viceprimar al Bucureștiului, pentru umilința de la Eurovision: „Vai de capul nostru!” (VIDEO) | EXCLUSIV

Participarea României la Eurovision, după ce a fost furată la ediția de anul trecut, a stârnit furie în societatea românească – asta după ce TVR amenințase cu retragerea și o acțiune în instanță, împotriva EBU.

Un al doilea val de furie și de ironii s-a iscat după ce câștigător al selecției naționale a fost desemnat Theodor Andrei. Totul, pe fondul decredibilizării puternice a concursului.

Cele mai multe reacții negative, care au pus „cireașa de pe tort”, au apărut zilele acestea, după ce România s-a făcut de râs la concursul găzduit în Marea Britanie. Solistul, cotat cu ultima șansă la casele de pariuri nici măcar nu a reușit să se califice în finală.

De asemenea, cu câteva zile înainte, Theodor Andrei a fost țina unor alte ironii, la pachet cu TVR, după ce cântărețul s-a afișat pe covorul roșu îmbrăcat în femeie. În semifinală, el a apărut într-un costum roz, luat direct pe piele și pantaloni scurți.

 

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, călcat în picioare de către Aurelian Bădulescu

 

Printre cei mai aspri contestatari ai lui Andrei se numără fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu. În opinia politicianului, România s-a făcut de râs într-un hal fără precedent. Aspectul artistului, vocea și piesa au fost oribile, susține Bădulescu. Astfel, „numărul” oferit de Andrei nu reprezintă absolut deloc România, a avertizat fostul edil.

„150.000 de euro (n.r. – cheltuiți cu Eurovisionul) la cât se fură în țara asta, nu e o problemă și vreau să punem lucrurile în ordine.

Televiziunea națională nu are nicio vină că după ce s-a pus în mișcare aparatul de vot a ieșit această tânără. Acesta reprezintă, de fapt, România. Acest tânăr/aceasta… Dacă românii au putut să voteze așa ceva, să fie de capul nostru, să mergem să ne facem de râs, că ne merităm soarta!

Eu nu mă iau de dânsul că are alte orientări sexuale. Nu mă iau de cum este îmbrăcat. Și Freddie Mercury a fost cum a fost, dar era cântăreț!

Aici avem o problemă, că nu avem de-a face cu un cântăreț. Avem de-a face cu un râs care a ajuns să reprezinte România, care nu are niciun fel de amprentă a țării. Ce amprentă are acesta? Asta e amprenta României? Roz bombon și vopsit la ochi? Asta este România, așa a ajuns! Să le mulțumim celor care stau pe telefoane și sunt din echipa dumnealui, să le urăm toate cele bune și să le batem obrazul părinților care-i lasă să ajungă în halul ăsta!

Nu trebuie să ai cultură muzicală ca să-ți dai seama că ăsta e un terminat din punct de vedere al muzicii! L-au dat jos la prima stație de tramvai”, a comentat nervos Bădulescu, la România TV.

 

Eurovision, un concurs din ce în ce mai controversat. Mai contează muzica sau doar ideologiile politice?

 

Dan Negru, Mihai Trăistariu și alte persoane publice din România l-au criticat și ei pe Theodor Andrei. „A fost zero barat!”, a concluzionat Trăistariu.

Între timp, din ce în ce mai mulți români solicită în social media ca România să se retragă definitiv de la Eurovision, așa cum a promis TVR încă de anul trecut, după ce a fost furată pe față, în finală – punctele României, 12, acordate pentru Rep. Moldova, au fost confiscate de organizatori, fără nicio explicație, iar punctajul maxim a mers „din oficiu” pentru Ucraina lui Volodimir Zelenski, aflată în război cu Rusia.

În ultimul deceniu, mai multe state din Europa s-au retras de la Eurovision. Printre ele, Turcia, din cauza promovării ideologiei LGBT+. Organizatorii au inclus, în schimb, Australia.