Ţi s-au întâmplat aceste lucruri în timp ce dormeai? Cele mai bizare senzaţii din timpul somnului!

Sunt momente cand somnul se transforma intr-un moment agitat si, in loc sa te odihnesti, te trezesti mai obosit decat te-ai culcat.

02 mai 2019, 03:24
Ţi s-au întâmplat aceste lucruri în timp ce dormeai? Cele mai bizare senzaţii din timpul somnului!

Iata cele mai bizare senzatii din timpul somnului. Ti s-au intamplat si tie?

1. Iti explodeaza capul

Te-ai trezit vreodata peste noapte cu senzatia ca-ti explodeaza capul? Senzatia este insotita si de un bazait sau flash-uri de lumina. Fenomenul nu este periculos, insa multa lume se sperie si crede ca a suferit un accident vascular.

Explicatia: Se pare ca aceasta senzatie apare din cauza unei activitati intense in timpul somnului in zonele din creier responsabile cu procesarea sunetelor. Cateodata acest sindrom este asociat cu insomnia.

2. Apnee in somn

Daca suferi de apnee in somn, respiratia ti se poate intrerupe pe perioade care variaza intre cateva secunde si cateva minute. In lipsa oxigenului, creierul nu functioneaza corespunzator, corpul nu se odihneste, tensiunea arteriala fluctueaza si pot aparea si probleme cardiovasculare.

Explicatia: In timpul somnului, muschiul farinx se relaxeaza si conduce la blocarea cailor respiratorii. Obezitatea, fumatul, varsta inaintata sporesc riscul aparitiei apneei in somn.

3. Parasirea corpului

Acest fenomen neuropsihologic se caracterizeaza prin senzatia de parasire a corpului fizic si urmarirea actiunii din exterior. Pentru multa lume aceasta este dovada suprema a existentei sufletului.

Explicatia: Acest fenomen este dificil de studiat, iar oamenii de stiinta sunt siguri ca nu este decat o iluzie. Cu toate acestea, sunt oameni care spun ca pot realiza acest lucru constient, cu ajutorul abilitatilor paranormale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.