Activist de mediu din Suceava, atacat cu bâte de hoţii de lemne. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Scene şocante au avut loc pe un drum din zona de munte a judeţului Suceava. Tiberiu Boşutar, unul dintre cei mai vocali activişti de mediu din Suceava, a fost atacat de două persoane, în timp ce transmitea live pe Facebook. Agresorii i-au distrus maşina şi au fost la un pas de a-l linşa atât pe activistul de mediu, cât şi pe fiica sa de aproape 17 ani.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 06:34
Activist de mediu din Suceava, atacat cu bâte de hoţii de lemne. „Să vină Poliţia! Ne omoară acum!”

Tiberiu Boşutar a fost atacat miercuri în timp ce făcea un live pe pagina de Facebook „Legea Codrului”. Activistul de mediu îl acuza pe Costel Alexe, ministrul Apelor şi Pădurilor, că nu a luat măsuri ferme împotriva hoţilor de lemne din judeţul Suceava, cu toate că a promis că va face acest lucru, scrie Adevărul.

Bărbatul se afla pe un drum public, iar în maşina sa îl aştepta fiica sa, o adolescentă de aproape 17 ani. 

În timpul filmării, Boşutar a spus că un pădurar pe care l-a acuzat că ia parte la furtul de lemne se plimba cu maşina pe lângă el. La un moment dat, pădurarul a oprit autoturismul, a coborât şi s-a îndreptat spre activist împreună cu o altă persoană. 

Tiberiu Boşutar şi-a dat seama că este în pericol şi s-a urcat repede în maşină. Până să plece de pe loc, cei doi agresori au spart luneta autoturismului cu o scândură ce avea cuie pe care au forţat-o în interior.

În timpul atacului, fiica lui Boşutar vorbea la telefon şi cerea disperată ajutor. Tânăra era extrem de speriată.

„Poliţia, vino repede după noi! Repede! Te rog repede! Sună la Poliţie! Vin cu noi, ne omoară acum! Mergi mai repede, te rog!”, a spus fata.

Deşi era în pericol, Tiberiu Boşutar nu a oprit live-ul de pe Facebook.

„Hoţii de lemne ne-au spart maşina. Uitaţi-vă ce am păţit. Uitaţi-vă ce mi-a făcut pădurarul. Asta-i România, asta-i. Asta ne fac hoţii de lemne. Ne-a atacat exact pădurarul pe care l-am filmat. Oameni buni, în ziua mare, n-avem voie să vorbim. Eu cu fetiţa mea. (…) Aţi văzut ce face mafia lemnului? (…) Să nu avem voie să discutăm, să nu avem voie să filmăm în ziua mare?”, s-a întrebat retoric Boşutar.

Activistul de mediu susţinea în urmă cu câteva săptămâni că a fost atacat de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. Angajatul instituţiei publice a fost acuzat că ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Poliţistii au deschis un dosar de cercetare penală.

Pădurar atacat de hoţii de lemne. A fost lovit cu o bâtă în cap