Tiberiu Iacob Ridzi despre cererea soţiei de întrerupere a pedepsei: Starea ei de sănătate e la fel de proastă

Fost ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare, invocând starea ei precară de sănătate. Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat pentru România TV că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

27 mart. 2015, 18:30
Tiberiu Iacob Ridzi despre cererea soţiei de întrerupere a pedepsei: Starea ei de sănătate e la fel de proastă

 Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că soția sa se confruntă cu grave probleme medicale și că aceasta trebuie să efectueze investigaţii care nu pot fi făcute în penitenciar.

Soţia mea solicită întreruperea pedepsei din motive medicale, din cauza afecţiunilor pe care le are. Bolile îi impun o anumită conduită din punct de vedere al hranei şi al modului de viaţă, dar şi un alt aspect: periodic, soţia mea face nişte investigaţii, la recomandările medicilor, iar acestea nu pot fi făcute în spitalele penitenciare sau civile din România„, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi la România TV

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi a cerut ÎNTRERUPEREA EXECUTĂRII PEDEPSEI de 5 ani de închisoare

Monica Iacob Ridzi a depus joi cererea de întrerupere a pedepsei pe motive medicale, iar instanța a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul când va judeca această solicitare.

„Ieri a depus solicitarea la tribunalul Ilfov şi luni se va hotărî de către judecători ce urmează să se întâmple. În mod normal ar trebui făcută o expertiză medico-legală de INML şi să hotărască consecinţele”.

Soţul fostului ministru precizează că soţia sa se simte în continuare rău şi că poartă mască de protecţie pentru a se îmbolnăvi şi mai rău.

Starea ei de sănătate e la fel de proastă. Soţia mea nu se simte foarte bine. Ea e în penitenciarul Jilava, unde condiţiile sunt mai bune, dar nu sunt bune pentru un om cu problemele pe care soţia mea le are (…) Ea poartă o mască de protecţie. Aceasta e necesară pentru că imunitatea e foarte scăzută şi e o măsură de prevenţie„, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Întrebat ce speranţe are în privinţa acestei cereri, primarul din Petroşani a declarat că „decizia e la latitudinea comisiei formată din medic şi somităţi cu siguranţă îşi vor spune onest părerea despre aceste afecţiuni. Şi dacă e îndreptăţită boala soţiei mele, vor acţiona în consecinţă”.

De asemenea, Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că cei doi copii sunt sub consiliere psihologică după ce mama lor a ajuns în spatele gratiilor. 

Citeşte şi: ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Monica Iacob Ridzi, vizitată de soţ şi copii: „Nu s-au dezlipit de ea” VIDEO

„Copii sunt încă sub consiliere psihologică. Băieţelul, în vârstă de cinci anişori şi înţelege foarte multe lucruri, pe care nu reuşesc să le explic aşa cum ar trebui„, a precizat primarul oraşului Petroşani.

Monica Iacob Ridzi este în închisoare din luna februarie şi are de ispăşit 5 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, pe vremea când era ministru. Recent a fost transferată de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, ea suferind de 13 boli.