Tiberiu Niţu, despre pozele cu Elena Udrea şi Alina Bica: Aştept ca Inspecţia Judiciară să prezinte concluzii

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că nu comentează fotografiile în care şeful DIICOT, Alina Bica, apare alături liderul PMP, Elena Udrea, la Paris, şi că aşteaptă ca Inspecţia Judiciară să prezinte concluziile, după verificările efectuate.

RomaniaTV.net
06 nov. 2014, 09:50
Tiberiu Niţu, despre pozele cu Elena Udrea şi Alina Bica: Aştept ca Inspecţia Judiciară să prezinte concluzii

„Nu comentez. Aştept ca Inspecţia Judiciară, care este singura instituţie care are atribuţii de a face verificări în ceea ce priveşte încălcarea ori nu a Codului deontologic al magistraţilor, să îşi prezinte concluziile”, a declarat Tiberiu Niţu.

Potrivit unui comunicat al CSM din 31 octombrie, Consiliul a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie, a procurorului-şef al DIICOT.

Citeşte şi Elena Udrea, despre vizita la Paris cu Alina Bica: E vorba de un FILAJ al serviciilor. O lucrătură tipică SIE

Şeful DIICOT, Alina Bica, precizase cu o zi înainte de comunicatul CSM că nu comentează în spaţiul public ‘aspecte care ţin de viaţa privată’ şi că a solicitat să se deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site şi preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.

Joi, 30 octombrie, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea şi Alina Bica, în textul care însoţeşte imaginile susţinându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată