TICHETE-CADOU pentru ziua de naştere. Cine poate primi

Angajatorii pot acorda tichete cadou pentru zilele de naștere ale lucrătorilor săi.

RomaniaTV.net
17 iun. 2019, 08:55
TICHETE-CADOU pentru ziua de naştere. Cine poate primi

În cazul în care tichetele cadou sunt acordate salariaților, impozitul pe venit și contribuțiile sociale se calculează, se rețin și se declară de angajator.

Însă exista o situație în care tichetele cadou pot fi acordate cu reținerea impozitului pe venit, dar fără taxarea cu contribuții sociale, scrie DCBusiness.ro.

Tichete de masă 2019. Veşti bune pentru MILIOANE de ROMÂNI! Ce se întâmplă cu bonurile primite de angajaţi

Astfel, conform Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, în sensul art. 142 lit. r) din Codul fiscal, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii tichetele cadou acordate potrivit legii, altele decât cele acordate pentru ocaziile prevazute la art. 142 lit. b) din Codul fiscal.

Conform Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou și a tichetelor de creșă, angajații persoane fizice care desfașoară o activitate în baza unui raport de munca reglementat de Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sau de o lege specială, pot beneficia de tichete cadou acordate de angajatorii lor, numai pentru destinațiile sau evenimentele care se încadreaza în cheltuielile sociale.

Daca tichetele cadou sunt acordate cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, 8 martie, ele vor intra în baza de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale dacă depășesc suma de 150 lei.